Sam Mendes’ oorlog film 1917 explosief geopend

Het oorlogsdrama 1917 van Oscar®winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) zorgde in het openingsweekend voor uitverkochte zalen met meer dan 150 duizend bezoekers en een Box Office van €1.6 miljoen. De film staat daarmee op nummer 1 in de bioscooplijsten. 1917 heeft op IMDb een score van 8,3.

Al vele nominaties en prijzen sleepte 1917 in de wacht, waaronder ook een onderscheiding voor ‘Beste Film (drama)’ en ‘Beste Regie’, afgelopen week tijdens de 77ste uitreiking van de Golden Globe Awards. Naast de Globes heeft de film gisteravond in Los Angeles 3 Critics’ Choice Awards in de wacht gesleept voor ‘Beste Regie’, ‘Beste Cinematografie’ en ‘Beste Montage’. Voorspeld wordt dat de film deze middag tijdens de bekendmaking van de Oscar®nominaties hoge ogen zal gooien.

1917

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

Hoofdrollen zijn er voor Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Colin Firth (Mary Poppins Returns), Richard Madden (Game of Thrones) en Mark Strong (Shazam!). Andere rollen zijn er voor Andrew Scott, Daniel Mays, Adrian Scarborough, Jamie Parker, Nabhaan Rizwan, Claire Duburcq, George MacKay en Dean-Charles Chapman.

De film 1917 wordt geregisseerd door Sam Mendes, die het scenario schreef met Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful van Showtime).

De film wordt geproduceerd door Neal Street Productions voor DreamWorks Pictures in samenwerking met New Republic Pictures.