Sam Raimi regisseert mogelijk Doctor Strange In the Multiverse of Madness

Vorige maand trad Scott Derrickson af als regisseur van Doctor Strange in het Multiverse of Madness vanwege creatieve verschillen met Marvel Studios. Het lijkt er echter op dat Marvel mogelijk al een vervanger heeft gevonden, namelijk Sam Raimi.

Volgens Variety is Raimi in gesprek om het Doctor Strange-vervolg te regisseren, waarbij Derrickson als producent betrokken blijft. Raimi regisseerde eerder de originele Spider-Man trilogie voor Sony. Als Raimi zich aanmeldt, wordt dit zijn eerste superheldenfilm sinds Spider-Man 3 in 2007. Raimi staat ook bekend om de Evil Dead trilogie, Darkman en andere favorieten uit het genre.

Daarnaast meldt Variety dat Rachel McAdams niet terugkeert als Christine Palmer, de ziekenhuiscollega van Benedict Cumberbatch’s Stephen Strange, in het vervolg. De precieze reden van het vertrek van McAdams is niet bekend.

Benedict Cumberbatch keert terug naar de titulaire rol en ook Elizabeth Olsen verschijnt als Scarlet Witch. De gebeurtenissen in de Disney+ -serie WandaVision zullen de gebeurtenissen in de film rechtstreeks beïnvloeden.

De eerste Doctor Strange-film werd uitgebracht in 2016 met Cumberbatch in de hoofdrol de hoofdrol. Andere rollen waren er voor Chiwetel Ejiofor als Karl Mordo, Rachel McAdams als Christine Palmer, Michael Stuhlbarg als Nicodemus West, Benedict Wong als Wong, Mads Mikkelsen als slechterik Kaecilius, en Tilda Swinton als de Ancient One.

Doctor Strange In the Multiverse of Madness en verschijnt mei 2021 in de bioscoop.