Samuel L. Jackson speelt vader van Garfield in animatiefilm

Acteur Samuel L. Jackson voegt zich bij de cast van de aankomende Garfield animatiefilm. Jackson zal de vader spelen van de gulzige, luie en sarcastische huiskat Garfield, gespeeld door Chris Pratt. 

Verschillende familieleden van Garfield zijn door de jaren heen getoond in de comics en animatiefilms. Zo hebben we kennis gemaakt met de moeder en grootvader van de kat. En natuurlijk kennen we al zijn baasje Jon Arbuckle, en de hond Odie die in hetzelfde huis woont. Maar nog niet eerder zagen we de vader van de oranje kat. Volgens The Wrap komt daar nu verandering in, want in de aankomende Garfield animatiefilm zal Samuel L. Jackson zijn vader Vic spelen. Dit is de tweede stemacteur uit de cast die bekend wordt gemaakt. We weten ook al dat Jacksons collega uit de Marvel franchise Chris Pratt de stem van Garfield zelf zal doen.

Het script is geschreven door David Reynolds (Finding Nemo) en de regie wordt gedaan door Mark Dindal (Emperor’s New Groove). De film wordt geproduceerd door Alcon Entertainment en gedistribueerd door Sony Pictures.

Samuel L. Jackson speelt vader van Garfield

Het personage Garfield maakte zijn debuut in 1978, via de comics van Jim Davis. De strip vertelt meestal korte verhalen die draaien om Garfields liefde voor eten (met name lasagne) en slapen, zijn haat richting maandagen en hoe hij het leven van zijn baasje Jon zuur maakt. Oorspronkelijk verschenen de comics in 41 kranten, maar inmiddels zijn ze te lezen in maar liefst 2,580 kranten, met naar schatting 260 miljoen lezers per dag. Hiermee houdt Garfield het record van meest gesyndiceerde strip ter wereld.

De Garfield franchise heeft door de jaren heen ook veel succes geboekt buiten de strips. Zo verschenen er meerdere tv-series en tv specials, waaronder de tekenfilm Garfield and Friends (1988 – 1994). Twee officiële live-action films werden gemaakt met Bill Murray als de stemacteur van Garfield. Garfield: The Movie (2004) en Garfield: A Tail of Two Kitties (2006) presteerden goed in de box-office maar werden kritisch niet goed ontvangen. Bill Murray erkende later dat hij niet tevreden was met de films, en dat hij ervoor getekend had zonder het script helemaal te lezen omdat hij zich had vergist met de naam van de regisseur.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter