Saved by the Bell-acteur Dustin Diamond overleden

Dustin Diamond, die 13 seizoenen te zien was als Screech in de sitcom Saved by the Bell en de verschillende iteraties, is overleden op 44 jarige leeftijd. Diamond stierf maandag. Dat vertelde zijn vertegenwoordiger Roger Paul aan The Hollywood Reporter. De acteur werd gediagnosticeerd met stadium 4 longkanker en onderging half januari behandelingen in een onbekend ziekenhuis in Florida. Zijn gezondheid ging snel achteruit sinds vorige week. Zijn vriendin was bij hem toen hij overleed.

In zijn familie zijn meerdere kankerdiagnoses gesteld. Zo overleed de moeder van Diamond aan borstkanker.

Dustin Diamond overleden

De meest noemenswaardige rol van Dustin was de rol van de nerd Samuel “Screech” Powers in Saved by the Bell. Hij heeft deze rol dertien jaar gespeeld, vanaf het begin in 1988 tot het einde in Saved by the Bell: The New Class (1994-2000). Om verder te gaan met school werd Saved by the Bell: The College Years verzonnen.

Dustin is het enige castlid uit de originele Saved by the Bell serie die niet te zien is in de reboot die momenteel wordt uitgezonden op streamingservice Peacock. Na het einde van de sitcom en opvolger The College Years kreeg de acteur niet veel rollen meer.

In de daaropvolgende jaren begon Diamond een nieuwe carrière als stand-up-strip, versloeg een veel oudere Ron Palillo (Arnold Horshack van Welcome Back, Kotter) op Celebrity Boxing 2, ging de ring in met Dennis Rodman en Frank Stallone op Hulk Hogan’s Celebrity Championship Wrestling en verscheen op World’s Dumbest en Celebrity Big Brother.

R.I.P. Dustin Diamond 1977 – 2021VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter