Scarlett Johansson klaagt Disney aan om streamen Black Widow


UPDATE


Disney heeft gereageerd:

“There is no merit whatsoever to this filing. The lawsuit is especially sad and distressing in its callous disregard for the horrific and prolonged global effects of the COVID-19 pandemic … The release of Black Widow on Disney+ with Premier Access has significantly enhanced her ability to earn additional compensation on top of the $20 million she has received to date.”

Hieronder is het originele bericht te lezen.


The Wall Street Journal meldt dat Scarlett Johansson, ster van Marvel Studios’ Black Widow en oud lid van het Marvel Cinematic Universe, donderdag een rechtszaak heeft aangespannen tegen Disney, bewerend dat het bedrijf haar contract heeft geschonden.

Scarlett Johansson klaagt Disney aan

De rechtszaak, die werd aangespannen bij het Los Angeles Superior Court, beweert dat Disney opzettelijk hun contract met Johansson heeft geschonden toen het bedrijf Black Widow op Disney Plus uitbracht op hetzelfde moment als in de bioscoop. De zaak leest:

“Disney intentionally induced Marvel’s breach of the agreement, without justification, in order to prevent Ms. Johansson from realizing the full benefit of her bargain with Marvel.”

Volgens de rechtszaak beweert Johansson dat haar overeenkomst met Disney’s Marvel Entertainment een exclusieve bioscooprelease garandeerde, en haar salaris was grotendeels gebaseerd op hoe de film presteerde aan de box office.

Disney begon begin vorig jaar met het gelijktijdig uitbrengen van films op Disney+ en in de bioscoop, mede dankzij de COVID-19-pandemie die het onmogelijk maakte om naar de bioscoop te gaan. Sindsdien hebben tal van andere bedrijven dit voorbeeld gevolgd, en hoewel acteurs zich zorgen hebben gemaakt over de manier waarop contracten zullen worden afgehandeld als het gaat om het streamen van films, is er tot nu toe geen enkele zo ver gegaan om er een studio voor aan te klagen.

Black Widow op Disney Plus

Scarlett Johansson speelt de hoofdrol in haar eigen solofilm. Daarnaast zijn er rollen voor Florence Pugh (Midsommar) als Yelena Belova. Belova is een spionne en gebruikt ook de schuilnaam ‘Black Widow’. David Harbour (Stranger Things) speelt de rol van Alexei Shostakov. In de comics wordt Shostakov door de KGB getraind als piloot en agent. Later werd hij de Red Guardian, de Russische tegenhanger van Captain America.

Rachel Weisz (The Favourite) kruipt in de huid van Melina Vostokoff, ofwel Iron Maiden. Zij opereerde als Russische spionne in de schaduw van de legendarische Black Widow. Vostokoff werd uiteindelijk een huurmoordenares. O.T. Fagbenle (Double Wedding) speelt Mason, de potentiële vlam van Romanoff.

De film is geregisseerd door Cate Shortland (Berlin Syndrome) op basis van een script geschreven door Jac Schaeffer (The Hustle).VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter