Schapenheld vanaf 21 februari 2019 in de bioscoop

Een vrijgevochten Brabantse schaapsherder worstelt met zijn idealen; kan hij als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich als moderne ondernemer aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid? Schapenheld draait vanaf 21 februari 2019 in de bioscopen en online via Picl. Bekijk hieronder de trailer en de poster.

Schapenheld

Schapenheld ging in première op het IDFA waar de film in de publiekstoptien eindigde. De film opent het documentairefestival DOCfeed en wordt op 21 februari 2019 door Windmill Film Distribution uitgebracht in de filmtheaters en online via Picl.

De Brabantse Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapsherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende vinexwijken en industrieterreinen en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen?

De film is geregisseerd door Ton van Zantvoort.