Schindler’s List opnieuw in bioscoop op Herdenkingsdag Holocaust

Op zondag 27 januari a.s. (de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust) keert Schindler’s List, het meesterwerk van regisseur Steven Spielberg, terug in de Nederlandse bioscopen. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat het veelgeprezen oorlogsdrama voor het eerst te zien was in Nederland. Deze 25th Anniversary-versie van de film wordt voorafgegaan door een introductie van Steven Spielberg.

Schindler’s List zal te zien zijn in meer dan 70 bioscopen. In het Nationale Herdenkingsweekend van 4 en 5 mei a.s. zal de film eveneens geprolongeerd worden in verscheidene bioscopen. De volledige lijst met bioscopen voor 27 januari is hier te bekijken.

Schindler's List

Steven Spielbergs krachtige meesterwerk Schindler’s List is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de Duitse zakenman Oskar Schindler (Liam Neeson) die tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens redde van ruim duizend Joodse arbeiders. Het is de triomf van één man van onuitwisbare betekenis en het drama van diegene die, dankzij zijn tussenkomst, een van de zwartste periodes in de geschiedenis van de mensheid overleefden.

Schindler’s List werd 25 jaar geleden genomineerd voor 12 Academy Awards® en won er uiteindelijk zeven, waaronder Beste Film, Beste Regisseur (Steven Spielberg) en Beste Script (bewerkt). Zowel Liam Neeson (Oskar Schindler) als Ralph Fiennes, die de sadistische nazi-commandant Amon Göth speelt, werden genomineerd voor een Academy Award®.

Verder met onder anderen Ben Kingsley, Caroline Goodall, Jonathan Sagall en Embeth Davidtz.