Arnold Schwarzenegger: opnames Terminator 6 in maart

Arnold Schwarzenegger: opnames Terminator 6 in maart

De Terminator franchise is nog altijd springlevend, zelfs na het floppen van Terminator GenysisJames Cameron liet eerder dit jaar al weten interesse te hebben in een gloednieuwe trilogie. Momenteel werkt hij samen met Deadpool-regisseur Tim Miller aan de zesde film. Arnold Schwarzenegger heeft inmiddels ook bevestigd terug te zullen keren in de rol van de T-800. Nu vertelt hij ook wanneer de opnames zullen beginnen van deze vooralsnog titelloze film.

“In March next year, I am shooting Terminator 6, James Cameron and David Ellison are back on board and then comes Conan.”

Schwarzenegger maakte deze informatie bekend in een interview met The Playlist. Naast zijn rol van de T-800 zal hij dus ook terugkeren in een Conan the Barbarian sequel.

Cameron verkocht de rechten van de originele film voor $1 aan producent Gale Anne Hurd, onder de voorwaarde dat Cameron The Terminator (1984) met Arnold Schwarzenegger mocht regisseren. Na het succes van Terminator 2: Judgment Day (1991) verliet Cameron de franchise. In 2011 belandde de rechten bij Megan Ellison van Annapurna Pictures. De rechten zijn op dit moment in handen van David Ellison, die deze overnam van zijn zus. Er verschenen nog drie film, namelijk Terminator 3: Rise of the Machines (2003), Terminator Salvation (2009) en Terminator Genisys (2015). De laatste werd zeer zwak ontvangen en de twee geplande vervolgen werden geschrapt.