Scream franchise keert terug op het witte doek

Het is bijna negen jaar geleden dat het moordlustige Ghostface op het witte doek te zien was in Scream. Eerder verscheen wel de serie Scream, met twee seizoenen op MTV en een derde seizoen op VH1, maar deze stond los van de eerdere films. Nu ontwikkelt Spyglass Media Group een nieuwe film welke te zien zal zijn in de bioscoop. Dit meldt Bloody Disgusting. Het is nog onduidelijk of de vijfde film een reboot wordt of het verhaal van Neve Campbell’s Sidney Prescott voorzet.

De eerste film verscheen in 1996 en was een verrassing. Het hielp het horrorgenre nieuw leven in te blazen en werd de meest winstgevende slasher-film aller tijden totdat het werd onttroond door de Halloween reboot van vorig jaar. Het succes van de eerste film leverde een franchise op met drie vervolgfilms, waarvan de eerste even succesvol bleek, terwijl de laatste twee het minder deden aan de box office en gemengde beoordelingen kregen. De vier Scream films wisten ruim $600 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa’s.

Volgens Bloody Disgusting zou schrijver Kevin Williamson niet betrokken zijn bij het project. Overigens werkt Spyglass Media Group ook aan een reboot van Hellraiser, met een script van David S. Goyer.