ScriptAcademy verzorgt vijfdaagse Scenario Workshop Film by the Sea

Script Academy verzorgt van 13 tot en met 17 september een workshop scenario schrijven tijdens Film by the Sea, dat van 10 tot en met 19 september plaatsvindt in CineCity in Vlissingen. Tijdens de vijfdaagse workshop schrijven deelnemers scènes met behulp van goed toepasbare technieken en theorieën. ScriptAcademy is een begrip in de wereld van het scenarioschrijven en leidt al bijna twintig jaar succesvolle scenaristen op. Head of Studies van ScriptAcademy Bertram en Gouden Kalf-winnaar Ger Beukenkamp (De Kroon) verzorgen de workshop waaraan ook diverse coryfeeën uit de filmindustrie meewerken.

Scenario Workshop Film by the Sea

Scenarioworkshop Film by the Sea is een vijfdaagse workshop met tien deelnemers waar de bouwstenen van een goed scenario aan bod komen. Filmmaker Martin Koolhoven (Brimstone) opent de workshop met een lezing waarna Bertram en Ger Beukenkamp verschillende schrijftechnieken zullen uitlichten. Zo wordt er aandacht besteed aan de structuur en personages in een scenario en vooral aan het schrijven van scènes. In de laatste twee dagen van de workshop presenteert Het Schrijfpaleis de desbetreffende scènes. Regisseur Ineke Houtman (Dokter Deen, De Ontsnapping) en acteurs Leny Breederveld (De Luizenmoeder, Nieuwe Buren), Victor Löw (Antonia, Karakter), Cyriel Guds (Macho, Undercover) en Nadja Hüpscher (Simon, Ja, ik wil!) spelen dit werk in uitvoering. Samen met de nieuwe scenarist gaat het team het professionele gesprek aan.

De drie beste scenaristen krijgen na dit festival de kans om in een speciaal programma met hulp en coaching hun werk door te ontwikkelen tot een speelfilm. Deze film wordt in een toekomstige editie van Film by the Sea vertoond. Publiek is van harte welkom bij deze speciale editie van Het Schrijfpaleis (vrijdag 17 september, 14:00 uur).

ScriptAcademy hoofddocent Bertram zei:

“Als docent bij ScriptAcademy leid ik al jaren studenten op tot professioneel scriptschrijver. Het is dan ook een eer om bezoekers van Film by the Sea kennis te laten maken met ons mooie vak. Ik ga de uitdaging graag aan om via de workshop de bezoekers te inspireren en enthousiasmeren over het vak scenarioschrijven. Wellicht zitten er deelnemers tussen die wakker gekust worden door de maakbaarheid van het verhalen vertellen.”

Naast Bertram brengt ook Ger Beukenkamp een schat aan ervaring mee naar de workshop scenarioschrijven:

“Een scenarioschrijver kan de wereld aan. Van een feest, een ramp, een toeval maakt hij/zij invoelbare en vaak troostende verhalen. Dat is prachtig werk. De scenarioschrijver en zijn onderwerp: Een Lovestory.”

Scenarioworkshop Film by the Sea (13-17 september) vindt plaats van in CineCity Vlissingen en wordt georganiseerd door ScriptAcademy, stichting Filmalot en stichting Miet Mi in samenwerking met Film by the Sea. Zie voor meer informatie: www.scriptacademy.nl of www.filmbythesea.nlVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter