Seizoensfinale The Walking Dead seizoen 10 uitgesteld

Dat het coronavirus ook Hollywood in z’n greep houdt bleek al uit het verzetten van de releasedata van vele filmtitels. Ook tv-series komen dankzij de maatregelen van de crisis in de problemen. Zo kunnen de opnames niet doorgaan of kan het postproductie proces niet worden afgerond. Dit laatste is het geval bij d AMC-serie The Walking Dead. Op Facebook valt te lezen dat de seizoensfinale van The Walking Dead seizoen 10 zal worden uitgesteld:

“Current events have unfortunately made it impossible to complete post-production of The Walking Dead Season 10 finale, so the current season will end with its 15th episode on April 5. The planned finale will appear as a special episode later in the year.

The first 8 episodes of The Walking Dead Season 10 will be available for free on AMC.com and the AMC app, immediately following the last Season 10 episode on Sunday, April 5 through Friday May 1. Please follow us at The Walking Dead for updates.”

Seizoensfinale The Walking Dead

The Walking Dead is een verhaal dat 10 jaar geleden begon met een man die zijn familie probeerde te vinden. Dat gezin groeide en geleidelijk kregen gemeenschappen gestalte. Ze vochten en overleefden, bloeiden en er ontstond een nieuwe generatie.

Het is nu lente, een paar maanden na het einde van seizoen 9, toen onze groep overlevenden het aandurfde om naar Whisperer-gebied te trekken tijdens de strenge winter. De verzamelde gemeenschappen hebben nog steeds te maken met de na-effecten van Alpha’s gruwelijke machtsvertoning, terwijl ze zich organiseren in een militie-achtige strijdkracht en zich voorbereiden op een onvermijdelijke strijd.

Maar de Whisperers vormen een bedreiging die ze nog nooit hebben meegemaakt. Gesteund door een enorme horde van doden is het schijnbaar een gevecht dat ze niet kunnen winnen. De angst die het veroorzaakt zal de gemeenschappen besmetten en aanleiding geven tot paranoia, propaganda, geheime agenda’s en gevechten die hen als individuen en als samenleving zullen testen.

The Walking Dead is gebaseerd op de comic boek-serie geschreven door Robert Kirkman en uitgegeven door Image Comics. The Walking Dead vertelt het verhaal van de maanden en jaren die volgen op een zombie-apocalyps, en volgt een groep overlevenden, geleid door politie-officier Rick Grimes, die op reis gaat op zoek naar een veilig thuis.

De serie heeft rollen voor Norman Reedus, Danai Gurira, Melissa McBride, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Ross MarquandKhary Payton, Jeffrey Dean Morgan, Ryan HurstSamantha MortonCallan McAuliffeAvi NashEleanor MatsuuraCooper AndrewsNadia HilkerCailey Fleming, Cassady McClincyLauren Ridloff, Thora Birch en Kevin Carol.