Top 6 sequels die gelukkig nooit gemaakt zijn

e-t-2-the-breakfast-club-2-6-movie-sequels-that-thankfully-never-ended-up-happeni-855645

Tegenwoordig is een sequel, prequel of reboot niet weg te denken in de filmwereld. Hollywood filmmagnaten zijn niet per se tegen originele ideeën, maar ze lijken deze niet te vertrouwen. Vaak zijn ze bang dat originele film geen publiek weet te bereiken en grijpen ze terug op materiaal welke al heeft laten zien succesvol te zijn. Kijkers hebben dan vaak erg hoge verwachtingen van een vervolg omdat ze onder de indruk waren van het originele deel, waardoor het vervolg soms tegenvalt. Hierdoor werden sequels vaak gezien als inferieure versies van het origineel. Hieronder vind je een lijst met zes sequels die gelukkig nooit gemaakt zijn.

1. ‘E.T. 2: Nocturnal Fears’

'E.T. 2: Nocturnal Fears'

Nadat de hitfilm E.T. The Extra-Terrestrial in de bioscoop te zien was, zijn Steven Spielberg en Melissa Mathison meteen begonnen met het werken aan een vervolg. In dit vervolg zouden de kinderen uit het eerste deel achtervolgd worden door slechte vleesetende buitenaardse wezens. Het verhaal had een vreemde donkere ondertoon en is gelukkig nooit gemaakt.

2. ‘Mrs. Doubtfire 2’

'Mrs. Doubtfire 2'

Mrs. Doubtfire bracht wereldwijd een bedrag van $441.195.243 op en won een Oscar en acht andere prijzen. Het vervolg zou Robin Williams volgen terwijl hij als vrouw verkleed zijn dochter op de Universiteit in de gaten houdt. Williams zag het script echter niet zitten hij vond het “creepy as hell”. De schrijver is ook meteen ontslagen.

3. ‘The Breakfast Club 2’

'The Breakfast Club 2'

Het vervolg op The Breakfast Club klinkt in eerste instantie heel interessant. John Hughes wilde het vervolg tien jaar na het origineel laten afspelen, om zo een realistischer beeld te krijgen van hoe de personages uit het eerste deel er nu aan toe waren geweest. Het werd uiteindelijk te ingewikkeld om iedereen weer bij elkaar te krijgen. Tevens zou het vrij deprimerend geweest zijn om de personage dan te laten praten over werkeloos zijn of in de gevangenis zitten.

4. ‘Ei8ht’

'Ei8ht'

Se7en, met in de hoofdrol Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey, was een van de meest bijzondere films uit zijn tijd. Iedereen was blij met de afloop ondanks het open einde. Er zijn wel plannen gemaakt voor een vervolg maar regisseur David Fincher wilde er niet eens aan denken: “I have less interest in that than having cigarettes put out in my eyes.”

5. ‘Forrest Gump 2: Gump & Co.’

'Forrest Gump 2: Gump & Co.'

Forrest Gump was een regelrecht succes. Het vervolg zou Gump gevolgd hebben door de jaren tachtig en negentig. Hoofdrolspeler Tom Hanks wilde dit echter niet. Hij vond dat het meer van hetzelfde zou worden en niet uniek zou zijn. Hanks heeft er voor gezorgd dat deze film er nooit is gekomen….gelukkig.

6. ‘Ferris Bueller 2: Another Day Off’

'Ferris Bueller 2: Another Day Off'

Een van de vrolijkste films uit het jaren tachtig was Ferris Bueller’s Day Off . Het vervolg zou zich veertig jaar later afspelen en Ferris zou een dag vrij nemen van zijn werk.