Serie bedenker spreekt met Netflix al over Squid Game seizoen 3

Squid Game seizoen 3 is meer dan alleen een mogelijkheid. Serie bedenker Hwang Dong-hyuk heeft gezegd dat hij contact heeft gehad met Netflix over niet alleen een tweede seizoen van de hitserie, maar ook een derde seizoen. De opmerkingen van Dong-hyuk zijn onderdeel van een recent online interview dat hij deed met de Koreaanse KBS (via Korea Times). In het interview werd hem gevraagd naar de toekomst van de serie en leek hij te bevestigen dat Netflix voor meer dan één seizoen in de serie wilde investeren.

“I’m in talks with Netflix over Season 2 as well as Season 3. We will come to a conclusion any time soon.” 

De serie ging in première op Netflix op vrijdag 17 september 2021 en werd de allergrootste Netflix-serie ooit. In de reeks wordt een groep vreemden in een omheining geplaatst, waar ze gedwongen worden elkaar te doden als ze de prijzenpot willen winnen. Het eerste seizoen wordt afgesloten met iets van een resolutie, afhankelijk van hoe je het interpreteert. Gi-hun heeft het spel gewonnen en verwerkt nu het trauma van wat hij heeft gedaan, om er vervolgens achter te komen dat de oude man met wie hij bevriend raakte tijdens de wedstrijd, in feite de maker was. Het tweede seizoen van de serie volgt het verhaal van Gi-hun, de winnaar van de Squid Game uit het eerste seizoen, en wat lijkt op zijn zoektocht om degenen die achter de games zitten te stoppen.

Squid Game seizoen 3

In de thriller ontvangen honderden mensen die diep in de schulden zitten of hard geld nodig hebben een mysterieuze uitnodiging. 456 mensen geven gehoor aan de oproep, waarna zij zich laten opsluiten in een gebouw waar ze hun leven riskeren voor 45,6 miljard. Ze strijden tegen elkaar door middel van oude kinderspelletjes, die nu voorzien zijn van een potentieel dodelijke afloop. Ondertussen moeten ze tevens achterhalen wat de motivaties zijn van de mensen achter de schermen.

De serie van negen afleveringen heeft hoofdrollen voor Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-joon, Lee Ji-ha, O Yeong-su, Jung Ho-yeon, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi en Kim Joo-ryoung

De thriller is afkomstig van filmmaker Hwang Dong-hyuk, die debuteerde met drama’s als My Father en Silence.

Het idee voor het project is in ontwikkeling sinds 2008, waarbij Hwang het aanvankelijk als een film ontwikkelde. Vanwege het destijds complexe verhaal was hij er echter niet in geslaagd om investeringen ervoor te krijgen. Daarom had hij geen andere keuze dan het voor tien jaar opzij te zetten. Momenteel is Squid Game de grootste lancering van Netflix-series aller tijden. De eerste vier weken werd het bekeken door maar liefst 142 miljoen huishoudens wereldwijd.

Squid Game kijkenVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter