Serie Faking Hitler vanaf 2 mei op Videoland

De Duitse miniserie Faking Hitler is vanaf 2 mei 2022 te zien op Videoland. Op 25 april 1983 publiceerde het Duitse tijdschrift Stern een sensatie: de privé-dagboeken van Adolf Hitler. Slechts een paar dagen later blijken ze nep te zijn. Bekijk hieronder een trailer.

Faking Hitler

Op 25 april 1983 presenteerde het Duitse tijdschrift STERN een wereldsensatie aan het publiek: de privé-dagboeken van Adolf Hitler. Een staatsgreep van de eeuw! Slechts een paar dagen later blijkt dat ze nep zijn. Voor STERN, dat toen al enkele miljoenen Duitse marken had betaald voor de dagboeken, was het een enorme verlegenheid die escaleerde tot het grootste Duitse mediaschandaal van de naoorlogse periode, veroorzaakt door een STERN-reporter en een kunstvervalser uit de Zwabische provincie. 

Gerd Heidemann (Lars Eidinger) heeft een echte hit nodig. De sterreporter bij STERN heeft al lang niets meer opgeleverd en staat onder druk. Konrad Kujau (Moritz Bleibtreu), een kleine crimineel en kunstvervalser, heeft op zijn beurt geld nodig. Toen hij met zijn toewijding een foto van Hitler aanleverde en daarmee enthousiasme bij zijn klanten opwekte, ontstond het voor hem briljante idee: het schrijven en verkopen van Hitlers dagboeken. Een van de boeken komt via omwegen in Heidemanns handen terecht – en het is precies de kaskraker waar hij van droomde. Vanaf nu zal hij er alles aan doen om de boeken voor STERN te verwerven. Terwijl er een bedrieglijke mannelijke vriendschap ontstaat tussen “Conny” en “Gerd”, die gebaseerd is op leugens en elk hun eigen voordeel voor ogen heeft, zoekt Heidemann, onder druk van het STERN-management, naar solide bewijs van de authenticiteit van de boeken. Ondanks enige twijfel is Hamburg vastbesloten om de boeken sneller dan gepland te publiceren. Ondertussen wordt de jonge STERN-redacteur Elisabeth Stöckel (Sinje Irslinger) door de jonge joodse onderzoeksjournalist Leo Gold (Daniel Donskoy) gechanteerd met het nazi-verleden van haar vader (Ulrich Tukur). Met de hulp van Elisabeth wil Gold de publicatie van de dagboeken voorkomen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Lars Eidinger, Moritz Bleibtreu, Sinje Irslinger, Hans-Jochen Wagner, Tristan Seith, Daniel Donskoy, Jeanette Hain, Lukas T. Sperber.

Faking Hitler is een Duitse serie van RTL Mediengruppe, die in première ging op RTL+. Tommy Wosch , Annika Cizek en Dominik Moser schreven het script, terwijl Tobi Baumann en Wolfgang Groos tekenden voor de regie.

De serie Faking Hitler is vanaf 2 mei 2022 te zien op Videoland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter