Serie Ironheart vanaf 2023 op Disney Plus

Marvel kondigde tijdens het San Diego Comic-Con panel aan dat de serie Ironheart in de herfst van 2023 zal verschijnen op Disney Plus. Nu Marvel het MCU blijft uitbouwen met behulp van het streamingplatform, krijgen nieuwere of minder bekende personages kans op een live-action behandeling. Een van de vele series in ontwikkeling bij de dienst is Ironheart, waarin Dominique Thorne de rol van Riri Williams speelt, een 15-jarige technische student die een nieuw harnas uitvindt dat lijkt op het exoskelet van Iron Man met behulp van materialen die zijn gestolen van haar MIT campus.

Op dit moment zijn de plotdetails over Ironheart nog geheim, maar fans zullen wat meer te weten komen over het verhaal van de serie wanneer de superheld haar MCU-debuut maakt in november met Black Panther: Wakanda Forever. In de film zal Riri een nieuwe vriendschap sluiten met Shuri en mogelijk betrokken raken bij het Wakandan Outreach Program. Deze twee belangrijke gebeurtenissen zullen waarschijnlijk leiden tot de aankomende Disney Plus serie.

Ironheart

Ironheart

Gemaakt door Brian Michael Bendis en ontworpen door Mike Deodato, verscheen het personage Ironheart voor het eerst in Invincible Iron Man nr. 7 in een cameo-optreden voordat ze haar solo debuut maakte in nummer 9. Ze is een 15-jarige technische student die nog steeds leeft met haar moeder en tante in Chicago na de dood van haar vader. Ze krijgt een studiebeurs om naar het Massachusetts Institute of Technology te gaan, aangezien ze een gecertificeerd genie is.

Ze ontwerpt een harnas vergelijkbaar met het Iron Man pak met materiaal dat van de campus is gestolen en begint de misdaad te bestrijden. Terwijl ze probeert te voorkomen dat twee gevangenen uit de gevangenis van New Mexico ontsnappen, is haar pak beschadigd en moet ze terug naar huis, tot groot ongenoegen van haar tante. De originele Iron Man, Tony Stark, hoort uiteindelijk van Williams’ prestatie en wil haar ontmoeten. Nadat hij haar heeft leren kennen, besluit hij haar te helpen om een ​​superheldin te worden.

Net als de Armor Wars serie met Don Cheadle in de hoofdrol, zal Ironheart het bronmateriaal een beetje moeten aanpassen, aangezien Tony Stark in het Marvel Cinematic Universum dood is na zijn heroïsche offer in de finale van Avengers: Endgame. Het is onwaarschijnlijk dat zijn iteratie van de iconische held de nieuwkomer ontmoet op haar reis om uiteindelijk de mantel van Iron Man op zich te nemen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter