Serie rondom satire History of the World in de maak

Streamingdienst Hulu heeft plannen voor een serie rondom de iconische satire History of the World, Part I. De bekende acteur en comedian Mel Brooks zal als schrijver betrokken zijn.

Volgens Variety gaat het aankomende project History of the World, Part II heten en dit moet dienen als een vervolg op de film, welke in 1981 verscheen. Het origineel was een parodie op het anthologiefilm genre en bevatte vele bekende historische gebeurtenissen, op een komische manier nagespeeld. Zo kwamen onder andere de oertijd, het Romeinse Rijk en de Spaanse inquisitie voorbij. Er werden tevens allerlei musical liederen opgevoerd.

Centraal figuur in de film was Mel Brooks, die niet alleen meerdere rollen op zich nam, maar ook regisseur en een van de schrijvers was. Ook bij de aankomende serie zal hij als schrijver betrokken zijn. Brooks liet in een statement het volgende weten:

“I can’t wait to once more tell the real truth about all the phony baloney stories the world has been conned into believing are History!” 

History of the World serie

Het is onbekend welke historische gebeurtenissen er in het vervolg zullen voorkomen, maar er is genoeg om mee te werken. De bedoeling is dat er 8 afleveringen gemaakt worden, waarvan de productie ergens in 2022 van start gaat.

Naast Brooks zullen nog enkele andere schrijvers bij de serie betrokken zijn, namelijk Nick Kroll, Ike Barinholtz, Wanda Skyes, Kevin Salter en David Stassen. Zij hebben ook allemaal een achtergrond als acteur, producer en/of cabaretier.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws rondom films, series en streamingplatformen? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Instagram, FacebookTwitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van films, series en zo’n beetje alles wat eromheen hangt.

FacebookInstagramPinterestTwitter