Serie Santa Evita vanaf 26 juli op Disney Plus

Wat is er echt gebeurd met de first lady van Argentinië, Eva Duarte de Perón? Stream de serie Santa Evita vanaf 26 juli exclusief op Disney Plus. Gebaseerd op de bestseller van de Argentijnse schrijver Tomás Eloy Martínez. Bekijk hieronder een trailer.

Santa Evita op Disney Plus

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus en kijk je favoriete films en series.

Santa Evita op Disney Plus

De fictieve serie van zeven afleveringen, gebaseerd op het gelijknamige boek geschreven door de Argentijnse auteur Tomás Eloy Martínez, volgt het intrigerende verhaal van het gebalsemde lichaam van Eva Peron, dat drie jaar onbegraven bleef in afwachting van de bouw van een monument dat nooit werd voltooid.

Santa Evita is het verhaal van een lichaam zonder graf en de legende die daaruit is voortgekomen. In 1955 werd de toenmalige president Juan Domingo Perón door een militaire staatsgreep omvergeworpen en het lichaam van Evita 16 jaar lang verborgen om te voorkomen dat het een symbool tegen het regime zou worden. Voor haar dood was Eva een machtig politiek figuur geworden als de vrouw van generaal Perón, en haar zwervende onbegraven lijk spookte meer dan twintig jaar door de politieke arena van het land.

De serie bevat een internationaal bekende cast onder leiding van Natalia Oreiro (Eva Perón), Ernesto Alterio (Kolonel Moori Koenig), Diego Velázquez (Mariano), Francesc Orella (Doctor Pedro Ara) en Darío Grandinetti als Juan Domingo Perón.

Santa Evita werd gefilmd op meer dan 40 locaties in Buenos Aires, Argentinië, met meer dan 120 acteurs plus 1300 achtergrondacteurs. Gedetailleerde historische reconstructies, kostuums en decors zijn ontworpen en gemaakt door een groot team van lokale creatieve professionals.

De serie is ontwikkeld en gecoproduceerd door Non Stop en uitvoerend geproduceerd door de Mexicaanse actrice en producer Salma Hayek Pinault en José Tamez (beiden van productiebedrijf Ventanarosa). Het werd geregisseerd door filmmaker Rodrigo García, die ook uitvoerend producent is, en de Argentijnse filmmaker, acteur, theaterregisseur en scenarioschrijver Alejandro Maci, die ook als artistiek producent fungeert. Het script is geschreven door Marcela Guerty en Pamela Rementería.

De serie Santa Evita is vanaf 26 juli 2022 te zien op Disney Plus Nederland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter