Sex Education-acteur Ncuti Gatwa krijgt hoofdrol in serie Doctor Who

De BBC heeft Ncuti Gatwa uitgeroepen tot de veertiende dokter in de serie Doctor Who. Gatwa zal de rol in 2023 overnemen en Jodie Whittaker vervangen als de huidige dokter. Gatwa zei in een statement:

“This role and show means so much to so many around the world, including myself, and each one of my incredibly talented predecessors has handled that unique responsibility and privilege with the utmost care. I will endeavour my upmost to do the same.”

Ncuti Gatwa hoofdrol in Doctor Who

De Rwandees-Schotse acteur speelde eerder Eric Effiong in Netflix’ comedyserie Sex Education, en zal ook samen met Margot Robbie schitteren in de aankomende Barbie-film. Gatwa zal de eerste zwarte man zijn die de Doctor speelt, een rol die sinds het debuut van Doctor Who in 1963 aan verschillende acteurs is doorgegeven.

Whittaker schreef geschiedenis als de eerste vrouw die als de dokter verscheen toen de BBC haar in 2017 voor de rol castte. In lijn met de traditie van de serie, zal Whittaker in een laatste aflevering verschijnen waarin Gatwa wordt voorgesteld als de veertiende dokter. Deze aflevering gaat naar verwachting eind dit jaar in première ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan ​​van de BBC.

Het nieuwe seizoen van Doctor Who zal wederom geleid worden door Russell T. Davies, die onlangs verantwoordelijk was voor BBC-series als A Very English Scandal en Years and Years.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter