Shane Black schrijft pilot gebaseerd op The Avengers / De Wrekers serie

Voor Marvel’s The Avengers comics gelanceerd werden in 1963, was er de Britse spionagereeks The Avengers. Deze was te zien op de Britse zender ITV van 1961 tot 1969. In Nederland werd de serie uitgezonden onder de naam De Wrekers door de KRO. Nu heeft The Dark Side Magazine (via ScreenRant) een interview geplaatst met scenarioschrijver Fred Dekker (The Monster Squad, The Predator), waarin wordt bevestigt dat hij en zijn vaste schrijfpartner Shane Black (Iron Man 3, The Nice Guys) momenteel werken aan een nieuwe tv-pilot van The Avengers voor Warner. Bros! Dekker bevestigde:

“It’s ‘The Avengers,’ with John Steed and Emma Peel. We’re setting it in Britain in the 60’s, and our approach is ‘The Ipcress File’ meets ‘Doctor Who.’ At this moment, it’s my favorite thing we’re working on.”

De stijlvolle spionagereeks De Wrekers staat bekend om z’n brutale humor en draaide rondom John Steed (wijlen Patrick Macnee), een geheim agent die voor een geheime tak van Britse inlichtingendiensten werkte. Steed had een opeenvolging van partners, waaronder aanvankelijk twee mannen. De partners werden vervolgens vrouwelijk, waaronder Cathy Gale (Honor Blackman), Emma Peel (Diana Rigg) en Tara King (Linda Thorson). Rigg, nu weer bekend om haar rol als Olenna Tyrell in Game of Thrones, maakte van Peel iets van een feministisch icoon: een modieuze geniale wetenschapper en spion die ook een master in vechtsporten is en Steed vaak redt.

20 jaar geleden werd in de zomer van 1998 een big-budget filmversie met de titel The Avengers uitgebracht en had hoofdrollen voor Uma Thurman en Ralph Fiennes als Peel en Steed. Sean Connery speelde de slechterik. De film werd een kolossale mislukking die de regiecarrière van Jeremiah S. Chechik min of meer beëindigde.