Shazam! Fury of the Gods & Aquaman 2 releasedatums uitgesteld

De releasedatums van Shazam! Fury of the Gods en Aquaman and the Lost Kingdom zijn opnieuw verplaatst. Na te zijn verplaatst naar 21 december 2022, is het vervolg op Shazam! nu verplaatst naar 2023. De DC Extended Universe-film met in de hoofdrol Zachary Levi zal nu op 17 maart 2023 in de bioscoop en Imax verschijnen. Bovendien is Aquaman and the Lost Kingdom verplaatst naar 25 december 2023. Oorspronkelijk moest de film aankomende december verschijnen.

Shazam! Fury of the Gods & Aquaman 2 releasedatum

Aquaman and the Lost Kingdom wordt wederom geregisseerd door James Wan, terwijl het script afkomstig is van David Leslie Johnson-McGoldrick het. De vervolgfilm zal geproduceerd door Wan zelf, samen met Peter Safran. De regisseur liet eerder al weten dat het vervolg een serieuzer verhaal zal bevatten, met daarin enkele horrorelementen.

In deze nieuwe film is Jason Momoa te zien als Arthur Curry/Aquaman, Patrick Wilson als Orm, Yahya Abdul-Mateen II, Amber Heard als Mera en Dolph Lundgren als Nereus. Volgens IMDB zijn ook Pilou Asbæk (Game of Thrones) en Temuera Morrison in de film te zien.

Aquaman is gebaseerd op het gelijknamige DC-personage dat gecreëerd werd door Mort Weisinger en Paul Norris in 1941. De film Aquaman had bruto meer dan $1 miljard verdiend aan de wereldwijde kassa, waardoor het een van de meest winstgevende DC-films van Warner Bros. was. Het personage maakte zijn live-action filmdebuut in Batman v Superman: Dawn of Justice uit 2016, en had later ook een rol in Justice League.

Shazam! Fury of the Gods ziet de terugkeer van Asher Angel en Zachary Levi in hun respectievelijke rollen als Billy Batson en Shazam. Ze worden vergezeld door de meeste hoofdcast van de eerste film, waaronder Jack Dylan Grazer en Adam Brody als Freddy; Faithe Herman en Meagan Good als Darla; Ian Chen en Ross Bulter als Eugene; Grace Fulton als Maria; Jovan Arman en D.J. Cotrona als Pedro; Marta Milans en Cooper Andrews.

Na het verslaan van Sivana en de zeven hoofdzonden in de film uit 2019, zal de familie Shazam het in het vervolg opnemen tegen veel gevaarlijkere bedreigingen, met de introducties van de dochters van Atlas, Hespera en Kalypso, die zullen worden gespeeld door Oscar winnaar Helen Mirren en actrice Lucy Liu. West Side Story-ster Rachel Zegler is ook gecast voor een niet nader genoemde hoofdrol.

Shazam! Fury of the Gods wordt wederom geregisseerd door David F.Sandberg (Annabelle: Creation) op basis van een scenario geschreven door de terugkerende schrijver Henry Gayden.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter