Showtime’s Homeland seizoen 8 wordt laatste seizoen

Het verhaal van Carrie Mathison is bijna afgelopen. Tijdens Television Critics Association Press Tour onthulde Showtime Networks CEO David Nevins dat Homeland na het achtste seizoen in 2019 tot een einde zal komen.

Via The Hollywood Reporter vertelde Nevins dat Homeland’s einde niet niet is vanwege annulering. In plaats daarvan karakteriseerde hij de beslissing als een natuurlijk einde voor de serie: “I do not want to hear the word cancellation. [Showrunner] Alex Gansa will bring the show to its proper conclusion.”

Eerder dit jaar vertelde Gansa dat Homeland seizoen 8 zijn laatste jaar bij de serie zou zijn, ongeacht of Showtime de show zonder hem wilde voortzetten. Sinds het debuut van de serie in 2011 speelt Claire Danes de rol van Carrie Mathison en Mandy Patinkin de rol van Saul Berenson. De serie bereikte zijn piek in het begin toen Danes en haar voormalige co-ster, Damian Lewis, Emmy Awards wonnen voor het eerste seizoen. De show werd ook uitgeroepen tot het beste tv-drama tijdens de 2012 Emmy Awards.

THR suggereert dat het mogelijk is dat Homeland met verschillende personages kan worden voortgezet in een spin-off, maar er zijn blijkbaar geen lopende plannen voor de serie. Het achtste seizoen van Homeland gaat in première in juni 2019.