Simu Liu bevestigd als Marvel’s Shang-Chi

Tijdens het Marvel Studios-panel in San Diego Comic-Con werd onthuld dat de Canadese acteur Simu Liu (Blood and Water, Taken) de rol zal spelen van het titelpersonage in Shang-Chi. De film zal officieel als titel krijgen, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. De cast bestaat uit namen als Tony Leung als The Mandarin en Awkwafina in een onaangekondigde rol.

Dave Callaham (Wonder Woman 1984, Zombieland 2, Spider-Man Into the Spider-Verse 2) schreef het script en Destin Daniel Cretton (Short Term 12) moet het project regisseren. Marvel’s doel met de film is om een ​​held te introduceren die Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse thema’s combineert, gemaakt door Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse filmmakers.

Shang-Chi, ook bekend als The Master of Kung Fu, werd voor het eerst geïntroduceerd in Special Marvel Edition # 15 in 1973, nadat ze er niet in waren geslaagd om de rechten te verkrijgen van de toen populaire tv-serie Kung Fu. Hij is een meester in vechten en krijgt uiteindelijk de mogelijkheid om een ​​oneindige hoeveelheid replica’s van zichzelf te maken. Nadat Special Marvel Edition zijn naam veranderde in The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu, verscheen het personage ook in Marvel Team-Up en Marvel Two-in-One. Hij is ook lid geweest van The Avengers en Heroes for Hire, de laatste samen met mede-kungfu-meesters Daughters of the Dragon.