Sisi seizoen 2 vanaf 26 december bij de NPO

Sisi seizoen 2 is vanaf 26 december te zien bij NPO2 en NPO Plus. Bekijk hieronder een trailer. De serie is niet te verwarren met het recentelijk verschenen Die Kaiserin, de serie over de legendarische Habsburgse keizerin Elisabeth op Netflix.

Sisi seizoen 2

De 19e eeuw. Wanneer Elisabeth van Oostenrijk, ook wel Sisi genoemd, keizer Franz Joseph leert kennen, is dat het begin van een roerige liefdesgeschiedenis. De eigenzinnige Sisi en de jonge Franz Joseph voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken, maar hun weg gaat niet over rozen.

De geboorte van hun zoon en troonopvolger zou Franz en Sisi gelukkig moeten maken, maar het moment kan niet ongelukkiger. Zo krijgt Franz te maken met een machtsstrijd binnen Europa en een nieuwe oorlog dreigt. En hoewel Sisi probeert haar man te steunen, is zijzelf ongelukkig door haar leven in een gouden kooi. Wanneer ze voor een politieke missie naar Hongarije reist ontmoet ze graaf Andrássy. Sisi wordt verscheurd tussen haar man en deze rebellenleider … Uiteindelijk komt ze voor een moeilijke beslissing te staan.

Het legendarische keizerlijke paar wordt gespeeld door Dominique Davenport en Jannik Schümann. Désirée Nosbusch speelt de gevreesde schoonmoeder van Sisi. In andere rollen zien we Tanja Sanding (Gravin Esterhazy), Paula Kober (Fanny), Julia Stammberger (Sisi’s moeder, Hertogin Ludovica), David Korbmann (Graaf Groenen), Pauline Rénevier (Hertogin Helene “Nene“, Zus van Sisi), Yasmani Stabader (Lajos Farkas), Giovanni Funiati (graaf Andrassy) en Marcus Greetings (Sisi’s vader, hertog Max).

Keizerin Elisabeth is algemeen bekend onder haar bijnaam Sisi, zoals haar familie haar noemde. Met deze naam ondertekende ze ook haar brieven naar intimi. Sissi, met dubbele s, is wijdverbreid vanwege de titel van de op haar leven gebaseerde filmtrilogie. Haar leven heeft film- en theatermakers en schrijvers geïnspireerd.

Sisi seizoen 2 is vanaf 26 december dagelijks te zien NPO 2 en dan ook te streamen op NPO Plus. Seizoen 1 is al te streamen op NPO Plus.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter