Sleepy Hollow’s Len Wiseman regisseert Swamp Thing pilot

De crew van de live-action DC Universe adaptatie van de klassieke antiheld Swamp Thing komt langzaam samen. The Hollywood Reporter meldt nu dat Len Wiseman (Sleepy Hollow) is aangetrokken als uitvoerend producent en regisseur van de pilot.

Het drama gaat over CDC-onderzoeker Abby Arcane. Hij keert terug naar haar kindertehuis in Houma, Louisiana, om een ​​dodelijk moeras virus te onderzoeken. Daar ontwikkelt ze een verrassende band met wetenschapper Alec Holland. Maar terwijl krachtige krachten afdalen op Houma, met de bedoeling om de mysterieuze eigenschappen van het moeras voor hun eigen doeleinden te exploiteren, zal Abby ontdekken dat het moeras mystieke geheimen bevat, zowel gruwelijk als wonderbaarlijk.

Mark Verheiden (Battlestar Galactica, Netflix’s Daredevil) en Gary Dauberman (It) zullen de serie schrijven en zijn daarnaast showrunners. James Wan (Aquaman) is uitvoerend producent.

Swamp Thing maakte zijn comic debuut in 1971 en is sindsdien een groot onderdeel van het DCU, inclusief baanbrekende runs geschreven door Alan Moore, Brian K. Vaughan, Mark Millar en Scott Snyder. Het personage werd eerder geadapteerd tot een film door Wes Craven in 1982. Craven produceerde zeven jaar later een vervolg en een Amerikaanse serie, die drie seizoenen liep in de vroege jaren ’90. Dick Durock nam de hoofdrol op zich, zowel in de films als in de serie.