Snowpiercer stopt na seizoen 4

Fans van de post-apocalyptische serie zullen teleurgesteld zijn met de aankondiging dat na de opnames van Snowpiercer seizoen 4, die momenteel aan de gang zijn, de dystopische thriller niet zal terugkeren met meer afleveringen. Dit meldt Deadline. De serie draait om een ​​groep van de laatste mensen op aarde, zeven jaar na een apocalyptische gebeurtenis waardoor de wereld bevriest. De laatst overgebleven mensen blijven in leven in een gigantische rijdende trein die nooit stopt. Snowpiercer is in Nederland te zien bij Netflix.

De annulering van Snowpiercer na seizoen 4 komt als een verrassing, vooral nadat de grote gebeurtenissen van de seizoensfinale van seizoen 3 beloofden dat de verhaallijn de komende seizoenen op een gewaagd nieuw terrein afstevent. De annulering van de serie volgt op de fusie tussen Discovery en WarnerMedia, het moederbedrijf van TNT, die de bedrijfsmodellen van Warner Bros. volledig zal herstructureren en waarschijnlijk zal leiden tot de annulering van andere projecten in de nabije toekomst.

Een woordvoerder van het netwerk zei in een verklaring aan Deadline:

“We can confirm that Snowpiercer will end after a successful, multi-season run on TNT. Its talented writers, actors and crew took an extraordinary premise and brought it to life in thrilling ways. It was critically acclaimed, had a significant impact on the post-apocalyptic genre and now remains in the hearts and minds of fans forever.”

Snowpiercer seizoen 4

De Snowpiercer serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Bong Joon-ho uit 2013. Het speelt zich af in een toekomst waarin een experiment om de opwarming van de Aarde tegen te gaan volledig misgelopen is. Dat resulteerde in een ijstijd, waarin het grootste deel van de mensheid uitgestorven is. De enige overlevenden wonen op Snowpiercer, een trein die de hele wereld over reist en waarop er een klassensysteem ontwikkeld is. Hierin leven de arme mensen achterin de trein en de rijken helemaal voorin.

Aan het einde van Snowpiercer seizoen 2 smeedden Layton en Ruth, die naar de compostwagen van Big Alice waren verbannen, een plan om Snowpiercer terug te nemen. Met de hulp van Javier en Alexandra kwamen Layton en Ruth terug naar Snowpiercer en verzamelden zich met hun supporters. Josie vernietigde de Aquarium-auto en scheidde het hoofd van Snowpiercer van de overige 1.023 wagons. Seizoen 3 gaat verder met Layton en zijn binnenste cirkel die een kleine ‘piratentrein’ besturen op zoek naar Melanie en een mogelijke warme locatie om de beschaving opnieuw op te starten; terwijl hij terug is op Snowpiercer, consolideert Mr. Wilford zijn macht, in afwachting van Laytons terugkeer.

Hoofdrollen zijn er voor Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Sean Bean, Mickey Sumner, Alison Wright, Lena Hall, Iddo Goldberg, Susan Park, Katie McGuinness, Sam Otto, Sheila Vand, Roberto Urbina, Mike O’Malley, Annalise Basso, Jaylin Fletcher, Steven Ogg, Rowan Blanchard, Chelsea Harris, Archie Panjabi.

De serie wordt geproduceerd door Tomorrow Studios en CJ Entertainment. Marty Adelstein en Becky Clements van Tomorrow Studios zullen uitvoerend produceren samen met Derrickson, James Hawes, Matthew O’Connor, Miky Lee, Jeong Tae-sung, Park Chan-wook, Lee Tae-hun en Choi Dooho.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter