Sony kondigt Ghostbusters 5 aan

Sony kondigt aan dat ze werken aan een Ghostbusters 5 film, als opvolger van Ghostbusters: Afterlife, maar er zijn nog geen acteurs of regisseur bekend. 

Er zijn nog geen details over het Ghostbusters: Afterlife vervolg, dat werd aangekondigd tijdens CinemaCon. Het is momenteel niet bekend of regisseur Jason Reitman zal terugkeren, hoewel het waarschijnlijk is. Dit zou natuurlijk niet als een totale verrassing moeten komen, aangezien Reitman eerder aangaf dat zijn zachte reboot uit 2021 “de tafel dekt” voor toekomstige films in de reeks.

De Ghostbusters-franchise begon in 1984 met de release van de verrassende megahit Ghostbusters, geregisseerd door Ivan Reitman en met in de hoofdrollen Bill MurrayDan AykroydErnie Hudson, Harold Ramis als vier mannen die een bedrijf starten om New Yorkers te helpen zich te ontdoen van van geesten. De film bracht een multimediafranchise voort met een vervolg uit 1989, twee animatieseries en veel speelgoed, strips en videogames. De franchise leek grotendeels inactief te zijn tot 2016, toen Paul Feig met een reboot kwam met in de hoofdrol Melissa McCarthy en SNL-alums Leslie Jones, Kate McKinnon en Kristen Wiig.

Hoewel die film redelijk goed presteerde aan de kassa, kon hij zijn enorme budget en de verontwaardiging van online commentatoren niet helemaal overwinnen. Sony heeft de franchise toen opnieuw leven ingeblazen met Ghostbusters: Afterlife. De avonturenfilm verdiende $ 30 miljoen minder dan de film uit 2016, maar aangezien het een budget had van ten minste een kwart van dat project, werd het als een succes beschouwd.

Ghostbusters 5

In Ghostbusters: Afterlife, in de hoop een nieuw leven te beginnen, verhuist een alleenstaande moeder en haar twee kinderen naar een klein stadje in Oklahoma die ze van hun grootvader hebben geërfd. Ze ontdekken echter al snel hun connectie met de originele Ghostbusters en de geheime erfenis die hun grootvader heeft achtergelaten.

De 12-jarige Mckenna Grace (Captain Marvel, Annbelle Comes Home) speelt de hoofdrol in Ghostbusters: Afterlife, terwijl Carrie Coon (The Leftovers) haar moeder speelt. Paul Rudd (Avengers: Endgame, Ant-Man and the Wasp) en Finn Wolfhard (Stranger Things, IT) spelen tevens rollen in de film. Daarnaast zijn er rollen voor Bill MurrayDan AykroydErnie HudsonSigourney WeaverAnnie Potts.

Jason Reitman heeft de film geregisseerd op basis van een scenario dat hij samen met Gil Kenan (Monster House, Poltergeist) schreef. Reitman nam de mantel over van zijn vader Ivan Reitman die de originele Ghostbusters (1984) en Ghostbusters 2 (1989) regisseerde.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter