South Park parodieert het Marvel- en DC Universum

South Park parodieert het Marvel- en DC Universum

Afgelopen week gaven Trey Parker en Matt Stone een speciale persconferentie voor hun nieuwste videospel South Park: The Fractured but Whole. Het is een vervolg op de succesvolle game South Park: The Stick of Truth (2014). Bij de aankondiging van het spel een jaar geleden was het duidelijk dat het superheldengenre prominent aanwezig zou zijn. Uit de nieuwste trailer blijkt nu dat Parker en Stone de huidige ontwikkelingen binnen de filmfranchises van Marvel en DC op de hak zullen nemen.

De speler zal in de huid kruipen van het nieuwste jongetje in het dorp. De kinderen in South Park komen weer bij elkaar als hun eigen superheldenteam: Coon and Friends. Erik Cartman wil gebruik maken van deze samenstelling om een fortuin te verdienen. Coon and Friends moeten namelijk gaan samenwerken om hun eigen film franchise van de grond te krijgen. Helaas is niet iedereen het eens met de plannen die Cartman heeft uitgestippeld, wat al snel leidt tot een splitsing in het team.

Het plot dat naar voren komt in de trailer toont aan dat de titel The Fractured but Whole meer is dan een niet al te subtiele woordgrap. Nog opmerkelijker is dat het spel qua concept veel leent van films die de afgelopen maanden in première gingen: Batman v Superman: Dawn of Justice en Captain America: Civil War. Ook krijgen we een satirische blik op de planning van het Marvel Universum en de moeite die Warner Bros. heeft om hetzelfde te doen met het DC Universum.

“We had the backstory that the kids have been playing superheroes, but they got into a big fight about something, so now they’re in the Civil War part… In fact, Marvel wanted to call their movie ‘Captain America: The Fractured but Whole,’ but we had already taken that name, so they had to call theirs ‘Civil War.'” aldus Trey Parker

South Park: The Fractured but Whole verschijnt op 6 december op multiplatform. Bekijk hieronder de trailer en volg ook de volledige persconferentie.

[youtube fiayfb1rrs0]