SPECTRE € 20 miljoen aan Nederlandse Box Office

De 24e James Bond-film SPECTRE ging op 29 oktober in première en draait nog in meer dan 100 Nederlandse bioscopen. De film heeft inmiddels een mijlpaal weten te bereiken aan de Nederlandse Box Office. De sequel op Skyfall (2012) is de grens van€20 miljoen euro  voorbij gegaan. Slechts één andere film heeft dit weten te presteren, te weten Titanic van regisseur James Cameron. SPECTRE is daarmee de succesvolste James Bond-film in Nederland. De voorganger wist in 2013 € 18,8 miljoen op te halen. Wereldwijd is het echter andersom. Het $200 miljoen kostende Skyfall noteerde in totaal $1,1 miljard en het $245 miljoen kostende SPECTRE staat tot op heden op $875,8 miljoen.

In SPECTRE ontvangt Bond een cryptische boodschap uit zijn verleden. Deze stuurt hem op het spoor van een sinistere organisatie. Terwijl M. een strijd levert tegen politieke krachten, om de geheime dienst in leven te houden, weet Bond de lagen van bedrog weg te pellen om de afgrijselijke waarheid achter SPECTRE te onthullen.

SPECTRE werd geregisseerd door Sam Mendes en heeft verder rollen voor Daniel Craig, Ralph Fiennes, Monica BellucciLéa SeydouxNaomie Harris, Ben Whishaw, Dave Bautista, Rory Kinnear, Andrew Scott en Christoph Waltz. De film werd geschreven door John Logan en Neal Purvis & Robert Wade.