Speelduur van laatste afleveringen Game of Thrones bekend

HBO heeft de data en geschatte speelduur voor de laatste afleveringen van Game of Thrones bevestigd. Die je hieronder kunt bekijken!

Aflevering 1 – zondag 14 april met een geschatte speelduur van 0:54.

Aflevering 2 – zondag 21 april met een geschatte speelduur van 0:58.

Aflevering 3 – zondag 28 april met een geschatte speelduur van 1:22.

Aflevering 4 – zondag 5 mei met een geschatte speelduur van 1:20.

Aflevering 5 – zondag 12 mei met een geschatte speelduur van 1:20.

Aflevering 6 – zondag 19 mei met een geschatte speelduur van 1:20.

Dus de gemiddelde aflevering van het laatste seizoen is 72 minuten, wat zeker aan de lange kant is. Met in het bijzonder vier afleveringen op rij van ieder ongeveer 80 minuten, wordt dit beschouwd als een serie afleveringen van supergrote. Sommige fans zijn teleurgesteld dat de afleveringen van het laatste seizoen niet elk twee uur duren. Maar een dramaserie van een uur zou geen reden hebben om afleveringen van twee uur te maken – als ze dat doel hadden, zouden ze ze gewoon de aflevering in twee afleveringen breken. HBO zorgde voor verwarring, toen kopman Richard Plepler het laatste seizoen in een interview omschreef als “zes films”, verwijzend naar hun filmische kwaliteit, niet naar de lengte.

Aan het einde van vorig seizoen waren de draken van Daenerys (Emilia Clarke) en haar immense leger eindelijk op weg naar Westeros, waar Cersei (Lena Headey) nu koningin is geworden na de dood van haar kinderen. Het leger van de Night King (Vladimir Furdik in seizoen 6) trekt naar het zuiden en een gevecht lijkt aanstaande te zijn.

De uitvoerende producers van Game of Thrones seizoen 8 zijn David Benioff, D.B. Weiss, Carolyn Strauss, Frank Doelger, Bernadette Caulfield, Guymon Casady, Vince Gerardis, George R.R. Martin en Bryan Cogman. De producenten zijn Chris Newman, Greg Spence en Lisa McAtackney.

De serie is gebaseerd op de fantasy boekenreeks door George R.R. Martin. Terugkerende castleden zijn Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Sophie Turner, Maisie Williams, Alfie Allen, John Bradley, Gwendoline Christie, Liam Cunningham, Nathalie Emmanuel, Jerome Flynn, Iain Glen, Isaac Hempstead Wright, Conleth Hill, Kristofer Hivju, Hannah Murray, Carice van Houten,  Jacob Anderson, Rory McCannVladimir Furdik.

Het achtste seizoen van Game of Thrones is vanaf 14 april 2019 te zien.