Stanley H vanaf zondag 13 oktober op NPO3

Vanaf zondag 13 oktober krijg je op NPO3 een kijkje in het leven van één van Nederlands beruchtste topcriminelen in de serie Stanley H.

In Stanley H. wordt het leven van een van de meest beruchte criminelen van Nederland gevolgd. De serie vertelt Stanley Hillis’ carrière: van ‘gentleman’ bankovervaller tot nietsontziende drugscrimineel en eindigt met zijn geheimzinnige dood in 2011, een liquidatie onder de ogen van de politie. Een criminele afrekening die nog altijd niet is opgelost.

De criminele carrière van Stanley Hillis kende zijn hoogtepunt in de jaren ‘90 tijdens de IRT-affaire, waarbij opzettelijk containers met drugs werden doorgelaten. Met hulp van de Nederlandse politie en de douane verhandelde Hillis jarenlang zo duizenden kilo’s soft en hard drugs, wapens en explosieven. Spraakmakend was zijn tv-optreden in het live tv-programma van Sonja Barend in 1985, vlak na zijn ontsnapping uit de Bijlmerbajes. Compleet met pruik, opplaksnor en een enorme zonnebril liet Hillis zich interviewen voor tv-kijkend Nederland. In de studio zaten de directeur van de Bijlmerbajes en politiewoordvoerder Klaas Wilting te schuimbekken van woede en verontwaardiging.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jeroen Spitzenberger, Sieger Sloot, Vincent Linthorst, Victor Brands, Albert Secuur, Jochum ten Haaf

De regie is in handen van Tim Oliehoek, wie regisseert op basis van een scenario door Robert-Jan Overeem en Harm-Jan Dekker.

Vanaf zondag 13 oktober vier weken lang bij de KRO-NCRV op NPO3.