Star Wars en Game of Thrones-acteur Max von Sydow overleden

De Zweedse acteur Max von Sydow is zondag op 90-jarige leeftijd overleden, dat meldt zijn vrouw Catherine aan het Amerikaanse Newsweek.

“It is with a broken heart and with infinite sadness that we have the extreme pain of announcing the departure of Max von Sydow, on March 8, 2020.”  

Von Sydow had een ruim 65 jaar durende carrière als acteur. Hij bereikte het grote publiek in 1957 met zijn hoofdrol in de film The Seventh Seal. Daarnaast speelde hij in de jaren zeventig en tachtig in films als The Exorcist en Flash Gordon en was hij te zien als Ernst Stavro Blofeld in de James Bond-film Never Say Never Again.

Hij werd tweemaal genomineerd voor een Oscar. In 1989 maakte hij kans op de prijs in de categorie beste mannelijke hoofdrol met de film Pelle the Conqueror en in 2012 werd de acteur genomineerd voor zijn bijrol in Extremely Loud & Incredibly Close.

Meer recentelijk was Von Sydow te zien als Lor San Tekka in Star Wars: The Force Awakens en speelde hij Three-Eyed Raven in de serie Game of Thrones. Ook sprak hij in 2014 nog een stem in bij een aflevering van The Simpsons.

R.I.P. Max von Sydow 1929 – 2020