Star Wars serie Andor vanaf 21 september op Disney Plus

Disney Plus heeft een gloednieuwe trailer uitgebracht voor de Rogue One spin-off serie Star Wars: Andor, waarin we de terugkeer zien van Diego Luna‘s Cassian Andor. Oorspronkelijk stond de premièredatum gepland op 31 augustus, maar deze is nu bijna een maand uitgesteld. Andor zal nu op 21 september met de eerste drie afleveringen verschijnen op Disney Plus.

De video, die je hieronder samen met de nieuwe poster kunt bekijken, belicht het begin van de opstand als Luna’s Andor wordt ingeschakeld door het mysterieuze personage van Stellan Skarsgård om te vechten tegen het onderdrukkende rijk. Het bevestigt ook de terugkeer van Forest Whitaker‘s Saw Gerrera.

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus en kijk je favoriete films en series.

Andor Disney Plus

Andor op Disney Plus

De serie met 12 afleveringen speelt zich vijf jaar voor de gebeurtenissen in Rogue One af en wordt beschreven als een “spannende spionage-thriller”. Het volgt de avonturen van de titulaire held-rebellenspion tijdens de beginjaren van de opstand. Het onderzoekt verhalen over spionage en gewaagde missies om de hoop te herstellen in een melkwegstelsel in de greep van een meedogenloos rijk.

De nieuwe Star Wars-prequelserie heeft rollen voor Diego Luna, Forest Whitaker als Saw Gerrera, Genevieve O’Reilly als Mon Mothma en Alan Tudyk als Cassian’s droid-sidekick K-2SO, die naar verluidt niet in het eerste seizoen zal verschijnen. Andere rollen zijn er voor nieuwkomers Denise Gough, Stellan Skarsgård, Kyle Soller en Adria Arjona. Er gaan ook geruchten dat Ben Mendelsohn naar verluidt zijn rol als Orson Callan Krennic opnieuw zal spelen.

 Andor wordt geproduceerd door Tony Gilroy, die eerder de opnames voor Rogue One regisseerde. Van Gilroy werd oorspronkelijk verwacht dat hij de drie afleveringen zou regisseren, maar hij werd gedwongen de positie op te geven aan Toby Haynes vanwege pandemie-gerelateerde reisproblemen. Hij blijft echter de showrunner en uitvoerend producent van de serie.

In Rogue One werkt een groep onwaarschijnlijke helden samen op een missie om de plannen te stelen van de Death Star, het ultieme vernietigingswapen van het rijk. Deze belangrijke gebeurtenis in de Star Wars-tijdlijn brengt gewone mensen samen die ervoor kiezen om buitengewone dingen te doen, en daardoor onderdeel worden van iets groters dan zijzelf.

Star Wars: Andor is vanaf 21 september  te zien op Disney Plus Nederland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter