Stefanie Joosten ook aanwezig op Heroes Dutch Comic Con 2019

Ze is actrice, model en zangeres, en is vooral bekend door haar rol als Quiet in Metal Gear Solid V! Niemand minder dan Stefanie Joosten zal aanwezig zijn op de voorjaarseditie van Heroes Dutch Comic Con 2019!

Stefanie heeft al sinds jonge leeftijd een fascinatie voor Japanse games en anime en volgde een studie Japans aan de Universiteit Leiden. Toen ze in 2011 naar Japan vertrok voor een uitwisselingsjaar begon ze met modellenwerk in Tokyo. Snel daarna kreeg ze al reclameopdrachten van grote namen zoals Panasonic, Canon, Nikon, McDonalds en Tommy Hilfiger. Ook werd ze gecast voor een rol in Bansan, een grote Japanse toneelproductie waarmee ze een tournee door heel Japan deed, en ontwikkelde al snel een passie voor acteren.

Stefanie Joosten ook aanwezig op Heroes Dutch Comic Con

De wereldwijde doorbraak van Stefanie kwam toen ze door haar auditie gekozen werd voor de rol van Quiet in Metal Gear Solid V. Stefanie sprak de Engels en Japans-talige stem in van het personage, haar uiterlijk werd ingescand, en haar lichaamsbewegingen en gezichtsuitdrukkingen werden vastgelegd met motion capture.

Tegenwoordig is Stefanie actief als actrice in diverse internationale producties en pendelt ze heen en weer tussen Nederland en Japan. Ze speelde onder andere in de Japanse film Alessandra and the Fitter, de Nederlandse productie Hostage X van Paul Ruven, en onlangs in de historische film Tot Inkeer van Kingswood Filmproductions.

Videogames zijn nog steeds een grote passie voor Stefanie. Zo speelt ze het personage Sööma in de action-adventure shooter Spacelords, waarvoor ze model stond en de stem insprak. Ook is ze de stem van het personage Katia en zingt ze de thema-song in de Japanse VR game Last Labyrinth. Beide games zullen dit jaar verschijnen.

Prijzen:
Photobooth ticket: € 30,-

Handtekeningen zijn alleen tijdens het evenement te koop en dienen ter plekke te worden afgerekend.