Stemacteur Isaac Bardavid (Wolverine) overleden

De Braziliaanse acteur Isaac Bardavid, die onder andere Wolverine van een stem heeft voorzien, is onlangs overleden aan complicaties van emfyseem. Zo meldt The Sun. Bardavid is 90 jaar geworden.

Bardavid wordt over het algemeen beschouwd als de grootste naam in de Braziliaanse nasynchronisatie, met ingesproken personages als Wolverine , Freddy Krueger , KITT (The Super Machine) en Skeletor (He-Man). Na het overleiden van Bardavid heeft Wolverine-acteur Hugh Jackman op Instagram een video gedeeld. Jackman meldt bij de video:

“Isaac Bardavid. What a legend. What a life and legacy. What a voice!! #Wolverine #Brazil “Don’t be what they made you.” #logan Rest well my friend.”

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hugh Jackman (@thehughjackman)

Isaac Bardavid overleden

In eerste instantie volgde Isaac Bardavid een rechtenstudie, maar werd vervolgens een van de meest bekende Braziliaanse stemacteurs. Zo gaf hij onder andere een stem aan Wolverine, in de Braziliaanse nasynchronisaties van de Marvel films. Ook sprak Bardavid het He-Man personage Skeletor in. Tevens had hij een rol in de serie Escrava Isaura en vele andere producties uit Brazilië. Er staan 55 titels op naam van de acteur op de IMDb.

R.I.P. Isaac Bardavid 1931 – 2022 

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter