Stephen Sondheim’s musical Merrily We Roll Along krijgt filmadaptatie

Collider meldt dat de musical Merrily We Roll Along van Stephen Sondheim wordt geadapteerd tot een film van Oscar-genomineerde regisseur Richard Linklater (Boyhood, Where’d You Go, Bernadette). Jason Blum’s Blumhouse zal produceren. Ben Platt (Dear Evan Hansen, The Politician) en Beanie Feldstein (Booksmart, Lady Bird) zullen de hoofdrol spelen in het project.

Merrily We Roll Along, aanvankelijk gebaseerd op het stuk uit 1934 van George S. Kaufman en Moss Hart, volgt Franklin Shepard, een getalenteerde Broadway-componist die zijn theatercarrière in New York en al zijn vrienden verlaat om films te produceren in Los Angeles. Net als het theaterstuk begint de musical op het hoogtepunt van zijn Hollywood-roem en gaat terug in de tijd, met momentopnames van de belangrijkste momenten in het leven van Frank die de man hebben gevormd die hij vandaag is.

Platt zal de hoofdrol spelen, terwijl Feldstein zijn beste vriendin, theatercriticus Mary Flynn, speelt. Naar verluidt wordt de film opgenomen in omgekeerde chronologische volgorde.