Steven Spielberg en Jennifer Lawrence maken film over oorlogsfotografe

Jennifer Lawrence gaat de hoofdrol spelen in It’s What I do: A Photographer’s Life of Love and War. Steven Spielberg zal de film over de oorlogsfotografe Lynsey Addario gaan regisseren. De film wordt gebaseerd op de autobiografie van de 41-jarige Addario.

Addario is een oorlogsfotografe die heeft gewerkt in landen als Afghanistan, Irak en Somalië. Haar werkt verscheen onder andere in de New York Times, Time en National Geographic. Ze was een van de weinige vrouwen die dit gevaarlijke werk deed en Addario is zelfs een keer gekidnapt.

Hoewel het boek nog moest uitkomen, was er veel belangstelling voor de filmrechten. Uiteindelijk heeft Warner Bros. aan het langste eind getrokken. Ook voor de rol van Addario was veel belangstelling maar de rol ging naar Lawrence. Voor Lawrence is dit de tweede grote film die in ontwikkeling is waarin ze de rol speelt die is gebaseerd op het leven van een bekend persoon. Ze is nu bezig met het opnemen van Joy, waarin ze de rol van Miracle Mop uitvinder Joy Mangano speelt.