Steven Spielberg geeft update over The Adventures of Tintin 2

Regisseur Steven Spielberg bevestigde tijdens een interview dat The Adventures of Tintin 2 (oftewel Kuifje 2) nog steeds op het programma staat en geregisseerd moet gaan worden door Peter Jackson. Steven Spielberg vertelde over de Kuifje 2 film aan Premiere:

“Peter Jackson has to do the second part. Normally, if all goes well, he will soon start working on the script. As it takes two years of animation work on the film, for you, I would not expect to see it for about three years. But Peter will stick to it. Tintin is not dead!”

The Adventures of Tintin 2

The Adventures of Tintin 2 zullen twee boeken van Hergé bevatten, namelijk ”Prisoners of the Sun” en ”The Seven Crystal Balls”.

The Adventures of Tintin (De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn) werd geregisseerd door Spielberg en ging op 21 december 2011 in première. De film bevat motion-captured optredens van Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Nick Frost, Gad Elmaleh, Toby Jones en Mackenzie Crook. De film verdiende wereldwijd $ 374 miljoen.

De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip ‘De Eenhoorn’ een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen…

Tijdens The Lord of the Rings ontwikkelde Jackson’s Weta Digital technologie waarmee hij elke subtiliteit van de acteerprestaties van acteur Serkis kon vastleggen en deze naar het gezicht en het lichaam van Gollum kon vertalen. Dit werd verder ontwikkeld voor King Kong, waarbij een zeer delicate menselijke prestatie werd vastgelegd en nauwkeurig werd toegepast op het gezicht van een enorme gorilla. Deze technologie is toegepast voor The Adventures of Tintin en zal opnieuw gebruikt worden voor de tweede film.

De Kuifje films zijn verankerd in de periode waarin de boeken zich afspelen. Zowel Spielberg als Jackson willen authentiek zijn aan het uiterlijk van de wereld die Hergé heeft gecreëerd en welke bekend en geliefd is bij miljoenen Kuifje-lezers.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter