Steven Spielberg regisseert Tom Hanks & Meryl Streep in The Post

Volgens Deadline werken 20th Century Fox en Amblin Entertainment aan The Post, een film over de Pentagon Papers controverse. De Pentagon-papers, geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie over de oorlog in Vietnam, werden in 1971 onthuld. Ook The Washington Post schreef over het geheime rapport. In de hoofdrol zien we Tom Hanks (Forrest Gump, Philadelphia, Captain Phillips) en Meryl Streep (The Iron Lady, Florence Foster Jenkins, The Devil Wears Prada). The Post zal geregisseerd worden door Steven Spielberg, gebaseerd op een scenario door nieuwkomer Liz Hannah.

De film is een waargebeurd drama. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en redacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

De film markeert de vijfde keer dat Spielberg Hanks regisseert, na Saving Private Ryan, Catch Me If You Can, The Terminal en Bridge of Spies. Hoewel Streep nooit eerder in een Spielberg film te zien was, was haar stem te horen in A.I. Artificial Intelligence.