Streaming abonnementen in overvloed

Het is alweer oktober en de herfst is aangebroken. De stralende zon heeft haarzelf ingeruild voor donkere wolken en druilerige, koudere dagen. De eindeloze zomeravonden voor donkere avonden en de fijne terrasjes worden alweer opgeruimd. Even een omslagpunt in het weer, dus dan is het een goed idee om het binnen allemaal wat knusser te maken. Het is tijd om extra sfeer te creëren in huis. Kaarsjes aan en met een warme thee op de bank, onder een zacht wollen dekentje met een knisperende open haard op de achtergrond, dát maakt het herfstseizoen zo slecht nog niet. Wat meer tijd voor ontspannen avonden met je vriend of vriendin, of gewoon lekker rustig met jezelf. Zonder een gave film, spannende serie of interessante documentaire is een heerlijk avondje op de bank niet compleet. Jezelf laten meeslepen en even weg van de drukke realiteit waarin we leven. Waar wacht je nog op? Bezorg jezelf een comfortabele avond. Zet de waterkoker maar alvast aan, pak dat fijne dekentje en installeer jezelf op de bank om lekker voor de buis te hangen.

Hoeveel abonnementen heb jij?

Tegenwoordig zijn de streamingsdiensten niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Streaming abonnementen in overvloed. Denk aan een Netflix, Videoland of NPO plus. Iedereen kent de platforms wel en zoals het vroeger gebruikelijk was om onze films uit te zoeken in de videotheek, zo zitten we nu soms een uur te bladeren door het eindeloze aanbod van de verschillende streamingsdiensten, voordat we eindelijk de ideale film of serie hebben uitgekozen om onszelf mee te kunnen vermaken. Ja, het aanbod is reuze en het is niet onwaarschijnlijk dat je bij meerdere streamingsdiensten een abonnement hebt lopen. Sterker nog, de kans is groot dat het aantal abonnementen dat je hebt lopen, onderschat. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting deed een onderzoek naar het aantal abonnementen dat mensen gemiddeld hebben lopen. Uit hun onderzoek hebben zij onder andere kunnen concluderen dat 91% van de mensen niet precies op de hoogte zijn van het aantal abonnementen dat ze hebben lopen en dan ook onderschatten. De meest opvallende groep is jongeren tot 25 jaar. Zij hebben gemiddeld zestien abonnementen, waarvan Netflix, Videoland en Spotify populaire streamingdiensten zijn.

Streamz

Sinds 2020 is Streamz een populaire streamingsplatform in België. Het platform is van Telenet en DPG Media. In België zijn VTM, VIER en Eén de drie grote tv-zenders. Zij zijn samen met Telenet de eerste Vlaamse streamingsservice begonnen. Naast dat het platform verschillende programma’s van de drie grote tv-zender aanbiedt, vult Streamz zijn assortiment ook aan met internationale films en series van HBO en kidszone. Streamz heeft goed ingespeeld op het veranderende televisielandschap. Veel mensen kijken liever ‘on demand’ televisie in plaats van dat ze live programma’s moeten volgen. Dit was voor de drie populaire tv-zenders de aanleiding om actie te ondernemen. In plaats van concurrentie, kozen de tv-zenders voor samenwerking. Een basisabonnement bij Streamz bedraagt €11,95 per maand. Als je kiest voor een Streamz+ abonnement, bedragen de kosten €19,95. Het Streamz+ abonnement is er voor de echte filmfans. Je kunt hiermee 300 extra films per jaar zien.

Discovery

Sinds januari 2021 is de populaire streamingsdienst Discovery+ beschikbaar in Nederland. Discovery+ heeft een enorm aanbod aan verschillende content. Discovery+ is het ideale platform voor documentaire- en realityliefhebbers. Wanneer je abonnee bent kun je ook gebruik maken van unieke content van ‘Discovery Originals’. Naast reality valt er ook veel over sport te zien, zoals Eurosport 1 en 2. Als abonnee van Discovery+ betaal je €3,99 per maand of €39,99 per jaar.

Gemakkelijk abonnementen opzeggen

Een ding is zeker: de keuze aan films en series is reuze. Als je al kijkt naar Netflix waarop er zo’n 5000 verschillende films en series worden aangeboden, is het haast onmogelijk dat je ook echt waar voor je geld hebt als abonnee bij verschillende streamingsdiensten. Wanneer je abonnementen hebt lopen bij verschillende platformen, brengt dat maandelijkse kosten met zich mee. Als je nou eens kritisch kijkt naar het gebruik van de verschillende platforms, is het dan echt nodig om bij verschillende streamingdiensten abonnee te blijven? Als je al aan drie keer per week een aantal uur zou komen bij een streamingdienst, terwijl je er bij drie een abonnement hebt lopen, zelfs dan zou je niet optimaal gebruik kunnen maken van het enorme aanbod. Als blijkt dat je niet optimaal gebruik maakt van al het aanbod en je betaalt ondertussen wel elke maand voor je abonnement, dan kun je het maar beter opzeggen toch? In veel gevallen is het opzeggen van een abonnement lastig om te doen. Xpendy biedt hier de oplossing voor. Xpendy is een online opzegservice voor het opzeggen van jouw abonnement. Dan hoef je er zelf niet meer achteraan, maar doet Xpendy het voor je zonder enig gedoe. Streamz of Discovery+ toch maar opzeggen?