Streaming talk | 8 Tips van de Cinemaatjes

Het aanbod van streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video blijft groeien. Wij doen ons best om jullie hier zo goed mogelijk van op de hoogte te houden. Vandaar dat we onlangs een nieuw concept bedacht hebben, namelijk ‘Streaming Talk’. Hierin krijg je wekelijks enkele streaming tips. Dit kan van onze eigen redactie zijn, maar ook andere filmrecensenten, regisseurs of podcastmakers.

Streamingtips van Cinemaatjes

Dit keer hebben we de hulp ingeschakeld van de Cinemaatjes, een duo dat samen filmrecensies maakt voor Youtube. Ook hebben ze al enkele maanden een podcast, waarin ze op geheel eigenwijze manier films en series bespreken. Hieronder zie je de (veelal recent toegevoegde) films die ze aan jullie aanraden (of juist niet!):

Netflix

Tenebre (Unsane) – Dario Argento

Dit is nou typisch een Cinemaatjes aanrader. Ten eerste is het van één van Jean-Paul’s favoriete genres namelijk Giallo, ten tweede is het ook nog eens geregisseerd door de geweldige Dario Argento. Een echt moordmysterie rondom de uitgave van een nieuw boek, waarbij de schrijver verwikkelt raakt in deze moordzaken. De film zit vol indrukwekkend camerawerk, maakt gebruik van prachtige locaties en een bloederige, onvergetelijke finale. Gewoon kijken en niet zeiken over het dubben van de stemmen.

Shutter Island (2010)

Topacteurs Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo spelen zeer degelijk in deze psychologische horrorfilm van de hand van Martin Scorsese. Voor horrorfans wellicht niet echt een verrassende film, maar het is wel een fijne film om met je vriendin te kijken. Mocht je die nu niet hebben, dan raden we de volgende Scorsese-achtige film aan.

Joker (2019)

Combineer Scorsese’s Taxi Driver en The King of Comedy met elkaar en je krijgt Joker. Als je daarbij ook nog eens een Oscar-winnende prestatie van Joaquin Phoenix toevoegt, dan zit je stiekem toch best een aardige film te kijken. We weten wel meteen waar regisseur Todd Phillips, die normaal alleen komedies maakte, de mosterd heeft gehaald. Maar wel een lekkere mosterd.

Pet Sematary (2019)

In deze 30 jaar na dato uitgekomen remake van de eerdere verfilming van Stephen King’s gelijknamige boek worden twee karakters verwisseld, waarbij er zogenaamd een nieuw verhaal zou ontstaan. Helaas is dit niet gelukt en laat de film een bittere smaak achter, die je snel Amazon Prime aan laat zwengelen.

Amazon Prime

Pet Sematary (1989)

We spelen een beetje vals, want deze titel staat er al een tijdje op. In deze originele verfilming wordt het boek trouwer gevolgd en heb je gewoonweg leukere acteurs. Dat de film uit eind jaren 80 komt, maakt het niet slechter dan de remake 30 jaar later. Want toen hadden ze gewoon nog wel The Ramones om een titeltrack te maken.

Blade Runner: Final Cut

Dit is een absolute science-fiction klassieker en Cult met een hele grote C. Houd je daarnaast ook van film-noir, dan moet je deze gewoon echt kijken. Heb je deze film nog nooit gezien, dan mag je jezelf ook best een beetje gaan schamen. Gewoon onze eigen Rutger Hauer in een fantastische rol en natuurlijk Harrison Ford, die je normaal alleen in films ziet. Deze film heeft een standaard gezet en absolute must.

Disney+

Cruella

Is de Joker je goed bevallen, maar zijn je kinderen nog te jong? Bereid ze dan vast voor via Cruella. Een echte origin story van een echte Disney schurk. Een vlot vertelde film met twee geweldig acterende Emma’s. Het was echter jammer van de CGI-honden.

Cinemember

Borgman

De beste Nederlandse Alex van Warmerdam-film weet een prima donker sfeertje neer te zetten, met een waanzinnig acterende Vlaamse en Nederlandse cast. Het is een zwartgallige thriller, die je van dit niveau zelden ziet. De hand van de meester is duidelijk te zien. Een film waar je als Nederlander trots op mag wezen.

Bij deze willen we de Cinemaatjes bedanken voor hun filmtips. Als jij inmiddels benieuwd bent geworden naar het duo, volg ze dan via Instagram en/of Facebook, zodat je op de hoogte gehouden wordt van de nieuwste reviews, podcasts en filmvragen.

Meer Streaming Talk

Wil je op de hoogte blijven van onze Streaming Talk blogs? Blijf Entertainmenthoek dan volgen via Facebook, Instagram en Twitter. Zo blijf je meteen geïnformeerd op het gebied van serie- en filmnieuws!

FacebookInstagramPinterestTwitter