Streamingdienst Apple TV+ vanaf november voor 9,99 dollar per maand

Apple zou van plan zijn zijn eigen streamingdienst Apple TV+ in november uit te brengen en zou een abonnementsprijs krijgen van 9,99 dollar per maand. Persbureau Bloomberg heeft nieuws naar buiten gebracht over de introductie van Apple TV+.

Apple TV+ werd eerder dit jaar door onder andere Oprah Winfrey aangekondigd en wordt een dienst om films en series te streamen. Naast een bestaand aanbod van films en series maakt Apple ook eigen content, waaronder The Morning Show. Bronnen hebben aan Bloomberg laten weten dat Apple begint met een klein aanbod aan shows, om daarna het aanbod in een paar maanden flink te vergroten. De eerste maand mag iedereen de dienst gratis proberen.

Apple TV+ zal in 150 landen worden uitgerold. Dat zijn er ruim de helft méér dan aanvankelijk werd gezegd, toen Apple nog sprak over honderd landen. Nederland en België worden niet specifiek genoemd als landen, maar met zo’n aantal lijkt het aannemelijk dat de dienst ook hier uitkomt. De Benelux staat ook op de lijst van regio’s waar nieuwe Apple-apparaten als eerst uitkomen.

Binge-watchen wordt iets lastiger bij Apple TV+, aangezien Apple de eerste drie afleveringen van een serie tegelijkertijd online zet, om daarna wekelijks een nieuwe aflevering toe te voegen. Dat is een hybride vorm van hoe veel streamingdiensten nu werken; Netflix brengt de meeste shows in één keer volledig uit, maar andere diensten zoals HBO wachten telkens een week met het uitbrengen van nieuwe afleveringen.

Het nieuws volgt kort op de aankondiging dat Disney+ vanaf november beschikbaar is in Nederland en €6,99 per maand gaat kosten.

Wie kijkt er uit naar de nieuwe streamingdienst? Laat het ons weten in de comments!