Streamingdienst Disney Plus eerst in Nederland?

Het lijkt erop dat Disney van plan is om haar komende streamingdienst Disney Plus als eerste uit te brengen in Nederland, om zo de dienst te kunnen testen. Dit melden enkele mensen van de nieuws site The Information.

Disney Plus zou op een onbekend moment in 2019 uitgebracht gaan worden. De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat men zo alvast eventuele technische problemen kan ontdekken. Met als gevolg dat de Amerikaanse release, waar de concurrentie nog een stuk groter is, beter zal verlopen.

Eerder werd duidelijk dat de studio alle eigen content van Netflix gaat halen en dat alle Marvel-producties waarschijnlijk ook van Netflix zullen verdwijnen. Disney zal de eigen producties, evenals Pixar, Marvel en Star Wars-content plaatsen. Van de Star Wars-content weten we dat er een originele serie rond The Mandalorian en Cassian Andor komt. Daarnaast zijn de Marvel-series rondom Loki en Scarlet Witch in ontwikkeling. Onlangs werd ook al bekendgemaakt dat men bezig is met een speciale Disney Villains serie welke exclusief op de service zal verschijnen.