Streamingdienst HBO Max gaat mei 2020 live

De nieuwe streamingdienst HBO Max van AT&T en WarnerMedia gaat mei 2020 van start voor $14,99 per maand. De dienst belooft zeker 10.000 uur aan programmering, waaronder 1800 speelfilms.

HBO Max wordt de nieuwe streamingdienst die de concurrentie zoekt met Apple, Disney, Hulu en Netflix. Nieuwe series worden per week gelanceerd en dus niet in één keer zoals bijvoorbeeld Netflix. Downloaden van content is ook mogelijk. Vanaf 2021 wil HBO wel een goedkoper abonnement introduceren met reclame.

HBO Max gaat films en series aanbieden van Warner Bros., Warner Animation Group, HBO, The CW, DC Films, DC Entertainment, New Line, TNT, TBS, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim en meer. Naast dat er gelijk 10.000 uur aan “premium content” beschikbaar komt, zet HBO Max ook volop in op originele films en series. Er zouden in 2020 al 31 Max Originals-series en 36 HBO Originals moeten verschijnen. In 2021 komen er nog eens 50 Max Originals-series en 38 HBO Originals.

Een aantal van de series die in 2020 of later zullen verschijnen zijn de Game of Thrones-prequel House of the Dragon en de serie Raised by Wolves van Ridley Scott. Daarnaast moet de serie Dune: The Sisterhood van Denis Villeneuve aansluiten op de film die in 2020 verschijnt. DC Superhero High van Elizabeth Banks wordt een komedieserie over een school met vaardige kinderen. De DC-serie Green Lantern en de DC-anthologieserie Strange Adventures van producent Greg Berlanti zullen ook te zien zijn op HBO Max. Tevens verschijnt er met Grease: Rydell High een nieuw vervolg op de musical-klassieker Grease uit 1978.