Stronger trailer met Jake Gyllenhaal en Tatiana Maslany

Stronger trailer met Jake Gyllenhaal en Tatiana MaslanyLionsgate en Roadside Attractions hebben de eerste trailer vrijgegeven voor Stronger, het waargebeurde drama over de marathon bomaanslag in Boston 2013. In de hoofdrol zien we Jake Gyllenhaal en Tatiana Maslany. Deze kun je hieronder bekijken.

[youtube CiEOxROoAnA]

Het scenario van Stronger werd door John Pollono geschreven. Hij baseerde zich op het boek van Jeff Bauman, waarin beschreven staat hoe hij zijn hardlopende vriendin opwachtte bij de finishlijn. De explosies die volgden namen hem zijn benen af. Het boek gaat bovenal over de manier waarop Bauman zijn leven weer bijeen vergaart en als getuige optreedt voor de rechtszaak betreffende één van de twee daders, Dzhokhar Tsarnaev. Dzhokhar werd in mei veroordeeld tot de doodstraf door toediening van een fatale injectie. Zijn oudere broer, Tamerlan, delfde het onderspit in het ziekenhuis, na een aantal schietpartijen. Één van deze voorvallen maakte aansprak op nog een leven, een agent.

De film wordt geregisseerd door David Gordon Green (Pineapple Express, Our Brand is Crisis) en heeft ook rollen voor Miranda Richardson en Clancy Brown. Stronger draait vanaf september in de bioscoop.