Super Mario Bros. krijgt animatiefilm in 2022

Nu de geanimeerde Super Mario Bros. film officieel van start gaat, heeft Nintendo een ruwe tijdpad aangekondigd voor de release van de film. Tijdens de briefing van de financiële resultaten van het bedrijf van vorig jaar, onthulde Nintendo-president Shuntaro Furukawa dat de film een ​​releasedatum van 2022 heeft. Furukawa (via IGN) vertelde:

“The development of animated film based on Super Mario Bros. with Illumination is moving along for an anticipated theatrical release around 2022.” 

De hoofdrol in de Super Mario Bros. film is natuurlijk voor de beroemde loodgieter Mario Mario. De film wordt geproduceerd door Chris Meledandri, oprichter en CEO van Illumination, en Shigeru Miyamoto, vertegenwoordiger van Fellow of Nintendo. De film speelt zich af in de wereld van Super Mario Bros. en wordt mede gefinancierd door Universal Pictures en Nintendo.

Eerder was er natuurlijk die live-action film uit 993, geregisseerd door Annabel Jankel en Rocky Morton en geschreven door Parker Bennett, Terry Runté en Ed Solomon. De film had hoofdrollen voor onder meer Bob Hoskins, John Leguizamo, Dennis Hopper, Samantha Mathis, Fisher Stevens, Fiona Shaw en Richard Edson. De film werd door critici neergesabeld.