Superjuffie krijgt een vervolg

De familiefilm Superjuffie krijgt een vervolg. Door het succes van het eerste deel hebben de makers besloten om ook het tweede boek van de boekenreeks van schrijfster Janneke Schotveld te gaan verfilmen. De eerste film werd door bijna 300.000 mensen in de bioscoop gezien.

Superjuffie is niet alleen een nationaal succes te noemen. De film is ook internationaal geselecteerd voor het Noorse Kristiansand International Children’s Film Festival, het bekendste Scandinavische jeugdfestival. De Aziatische première van Superjuffie vindt plaats op het Busan International Kids and Youth Film Festival in Zuid-Korea én de Amerikaanse première op het Tumbleweeds Film Festival for Children in Salt Lake City.

In het dagelijks leven is ze juf Josje, maar als er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie. Ondanks dat haar leerlingen Bo, Mila, Toby en Mimoun haar geheim weten en haar helpen, is dat niet altijd makkelijk. Op school houdt hoofdmeester Snor haar in de gaten en haar kersverse vriendje Hakim moet best wennen aan dat ze soms zomaar wegvliegt. Josje is blij dat het bijna vakantie is. Dan kan ze even uitpuffen van de drukte op school. Maar dan zit er opeens een papegaai voor het raam! In de tweede film van Superjuffie gaat zij met haar leerlingen naar Zuid-Amerika om daar dieren te helpen…

Diewertje Dir zal in het vervolg weer optreden als Juf Josje. De film wordt net als de eerste geregisseerd door Martijn Smits en geproduceerd door producent Paul Voorthuijsen. Tijs van Marle zal het scenario weer op zich nemen. De distributeur is Entertainment One Benelux.