Superman, Lethal Weapon en The Goonies regisseur Richard Donner overleden

De legendarische Amerikaanse filmmaker Richard Donner is op 91-jarige leeftijd overleden. Donners vrouw en productiepartner Lauren Schuler Donner, en zijn zaakvoerder maakten het nieuws vanmorgen bekend, maar de doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Donner staat bekend om Superman uit 1978 en Lethal Weapon uit 1987. Hij stond ook aan het hoofd van het eerste Superman-vervolg en alle drie de Lethal Weapon-vervolgen. Hij regisseerde ook de kinderfilm The Goonies uit 1985, de door Bill Murray geleide kerstkomedie Scrooged, de iconische horrorfilm The Omen uit 1976 en het fantasydrama Ladyhawke uit 1985.

Richard Donner overleden

Naast eerdergenoemde films was Donner ook verantwoordelijk voor de film-adaptatie van Maverick, de Stallone/Banderas actiefilm Assassins, de thriller Conspiracy Theory, de slecht ontvangen Richard Pryor film The Toy, en de bewerking van Michael Crichtons Timeline.

Donner begon met het regisseren van talloze afleveringen van meerdere klassieke tv-series, waaronder The Twilight Zone, The Man From UNCLE, Perry Mason en The Wild Wild West voordat hij de overstap maakte naar het grote doek met de misdaadkomedie Salt & Pepper in 1968. Zijn laatste film was 16 Blocks uit 2006.

Als uitvoerend producent stond hij ook achter de franchises Free Willy en Tales from the Crypt, The Lost Boys, Any Given Sunday en twee X-Men-films.

R.I.P. Richard Donner 1930 – 2021 VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter