Taika Waititi regisseert officieel nieuwe ​​Star Wars-film

Nadat eerder dit jaar geruchten de ronde deden dat Jojo Rabbit filmmaker een nieuwe Star Wars-film zou gaan regisseren, is aangekondigd dat Taika Waititi officieel een nieuwe film in de franchise zal co-schrijven en regisseren!

Taika Waititi zal het scenario schijven samen met de voor een Academy Award genomineerde Krysty Wilson Cairns (1917, Last Night in Soho), die een BAFTA ontving voor Outstanding British Film of the Year voor het drievoudige Oscar-winnende oorlogsepos van Sam Mendes.

De film markeert de terugkeer van de Kiwi-filmmaker in het Star Wars-universum nadat hij de finale van het eerste seizoen van de spin-off serie The Mandalorian  regisseerde voor Disney+. Waititi verduidelijkte de geruchten in februari dat er op dat moment geen officiële discussies waren om de regie van een film in de franchise op zich te nemen, maar dat hij het graag zou doen als het project goed was.

De aankondiging van Waititi’s nieuwe film volgt op de aankondiging dat Emmy-genomineerde Leslye Headland (Russian Doll) een nieuwe serie voor Disney+ zou ontwikkelen, welke ze zal schrijven, uitvoerend produceren en als showrunner zal dienen. De releasedata voor zowel Waititi’s als Headlan’s projecten zijn nog niet bekendgemaakt.