Tár trailer toont eerste blik op Cate Blanchett als dirigent Lydia Tár

Focus Features heeft de eerste trailer uitgebracht voor Tár, met in de hoofdrol de Oscar-winnende actrice Cate Blanchett. De video biedt een eerste blik op Blanchetts portret van componist en dirigent Lydia Tár. Het biografische drama staat gepland om op 7 oktober in de bioscoop te verschijnen.

Tár speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek. Lydia Tár is een orkestdirigent die algemeen wordt beschouwd als een van de beste in haar vak en de allereerste vrouwelijke chef-dirigent van een groot Duits orkest.

Tár trailer

Het verhaal van de wereldberoemde muzikante Lydia Tár die slechts enkele dagen verwijderd is van het opnemen van de symfonie die haar naar de hoogten van haar toch al formidabele carrière zal brengen.

Naast Cate Blanchett zijn er rollen voor Mark Strong (The Imitation Game), Noémie Merlant (Portrait of a Lady on Fire), Nina Hoss (Homeland), Julian Glover (Game of Thrones), Allan Corduner (Yentl), Sophie Kauer en Sylvia Flote.

Tár wordt geschreven en geregisseerd door Todd Field, die zijn comeback maakt na een onderbreking van 15 jaar sinds het kritische succes van Little Children. Het wordt geproduceerd door Field, Alexandra Milchan en Scott Lambert. De productie is momenteel aan de gang in Berlijn.

De veelgeprezen IJslandse componist Hildur Guðnadóttir is ook aan boord van het project om de filmmuziek te componeren. Ze is vooral bekend als de eerste vrouwelijke componist die een Oscar en een Golden Globe won voor haar werk aan Joker uit 2019.

Het staat gepland om in première te gaan op het 79e Filmfestival van Venetië voordat het op 7 oktober 2022 in de Verenigde Staten wordt uitgebracht door Focus Features. Tár is vanaf donderdag 19 januari 2023 in de Nederlandse bioscoop te zien.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter