Tara Reid als Carole Baskin in Tiger King film?

Er zijn maar weinig media-uitingen die zo tot de verbeelding spreken als Netflix’s docuserie Tiger King. De flamboyant bizarre personages, het fascinerende verhaal van het bezit van grote katachtige en de duistere aard van de misdaden, hebben een publiek verslaafd gemaakt. Philippe Ashfield, de manager en zakenpartner van Tara Reid, heeft nu aan PEOPLE bevestigd dat de actrice door de producenten van de serie wordt overwogen om een hoofdrol te spelen in een spin-off film waarin ze de rol van Carole Baskin moet spelen. Ashfield zei:

“We can’t say much other than she is being considered by the producers of the Tiger King production. She feels she could get into the character of Carole Baskin very well … and she has a similar look to [Baskin].”

Baskin is een dierenbeschermer die een jarenlange vete heeft met Joe Exotic, ook bekend als The Tiger King, die de basis vormt van de docuseries. Baskin probeert de tijger dierentuin van Joe Exotic te stoppen, die volgens haar illegaal wordt beheerd en de grote katachtige mishandelt. Baskin blijkt ook een duistere kant te hebben, aangezien de serie impliceert dat ze betrokken was bij de verdwijning van haar man.

Eerder werd duidelijk dat Nicolas Cage is gecast als Joe Exotic in een nieuwe Tiger King tv-serie. Een tweede tv-serie zou in ontwikkeling zijn met Kate McKinnon als Carole Baskin.

Tiger King is de afgelopen weken een begrip geworden dankzij de Netflix-docuserie Tiger King: Murder, Mayhem en Madness, die kijkers introduceerde in de wereld van het fokken van grote katachtige. Centraal staat de zelfbenoemde Tiger King Joe Exotic, een volgetatoeëerde tijgerliefhebber annex countryzanger met een geblondeerd matje. Joe Exotic, die eigenlijk Joe Schreibvogel heet, was ooit de eigenaar van rond de 200 tijgers en andere katachtigen, samengebracht in zijn Greater Wynnewood Exotic Animal Park in Oklahoma. De een omschrijft hem als ‘een mythisch personage midden in de rimboe van Oklahoma’ de ander als ‘een totaal geschifte, homoseksuele, schietgrage, drugsverslaafde fanaat’. Hoewel Joe Exotic centraal stond in Tiger King bevat Netflix’s populaire serie ook andere kleurrijke personages zoals Carole Baskin en Doc Antle.

Gezien de populariteit van de Tiger King-docuseries zijn er diverse andere projecten in ontwikkeling rondom het onderwerp Joe Exotic. Zelfs Netflix heeft een nieuwe Tiger King-aflevering uitgebracht, gepresenteerd door Joel McHale met nieuwe interviews.

De serie wordt geproduceerd door Imagine Television Studios en CBS Television Studios.